Reflektera mera


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I kväll är det världspremiär på nya tv-serien Wayward Pines. I Sverige kl. 21.55 på Fox. Frågan är om det bara är en hype? På IMDb har serien redan fått 8,9 i betyg, trots att serien (miniserien?) ännu inte fått premiär. De små påannonseringar Fox gett i två månaders tid, har mest bara varit märkliga, ibland lite fjantigt övertydliga. Jag får väl ta och skaffa mig ett eget omdöme genom att åtminstone se första delen i kväll. Annars är jag ganska nöjd med att de flesta tv-serier nu börjar gå mot sommaruppehåll så jag hinner… läsa. Böcker. Kanske.

Tänk, om en dryg månad är det midsommar och därefter sommarsemester i sju veckor?! På väg hem från jobbet för någon dag sedan slog det mig att jag verkligen aldrig är ledig, inte ens för sjukdom. Jag arbetar alltid. Semester är något jag tar ut på sommaren, aldrig några strödagar i övrigt (möjligen kring jul, men helst inte). Sjukskrivning har jag inte haft de senaste två åren och som vanligt var det vid ett ms-skov. I höstas var jag genomförkyld och hade feber, men kan inte komma ihåg att jag var hemma för det då det sammanföll med fridag/helg. Jo, jag har tveksam till om jag ens var sjukskriven för två år sedan, eller om det var sommarsemestern som fick agera sjukperiod.

Klämdagen är jag ledig enligt schema men ska arbeta fulldag ändå. Varför? Jo, jag behöver timmarna på flex för att nästa vecka kunna tar lite strötimmar ledigt. Ska få sjukvårdande behandling (säger inget mer) och tänkte ta långhelg nästa helg istället. Självklart arbetar jag in tid i förväg om jag ska vara ledig. Arbetstiden måste gå ihop.

En annan reflektion jag hade i går var att jag är ganska nöjd med arbetet just nu och att det helt är kopplat till vad jag har i lön. Senaste löneförhöjningen var god, även om jag kanske inte egentligen är nöjd (saknar fortfarande några tusen för att motsvara det jag utför). Men acceptabelt, då? Samtidigt tycker jag nästan synd om arbetskamrater som ligger mellan 5-10 000 kronor under mig. Kanske det inte är så mycket kopplat till ansvarsområden, som till prestation. De får helt enkelt ta och prestera bättre! Och visa sin kompetens. Utan att gnälla och orättvisor.

På tal om det har jag nu nästan bestämt mig för att avsäga mig uppdraget som fackligt ombud från och med årsskiftet. Andra står nu redo att ta över stafettpinnen.

||||| 0 I Like It! |||||