Instavecka


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Att semestern tillhör det förgångna är ingen insikt jag kommit till än. Trots en arbetsvecka så känns det som tidigare. Jag blandar arbete och ledighet i sådan omfattning året runt att jag inte riktigt känner om jag är ledig eller arbetar. Allt går i ett. Samtidigt som jag har den där känslan av att det snart är pension (om 20 år). Tiden rusar.

I sommar har det blivit väldigt, väldigt, väldigt mycket Instagram och jag är vilken minut som helst uppe i 1000 publicerade bilder. Mina bilder har ett tema. 1) Selfies. 2) Pinup-bilder från 50-talet med sarkastiska texter. 3) Roligt/dumt. 4) Skägg. Eftersom jag inte skriver hashtags så har jag heller inte så många följare. Men plötsligt har jag fått ett par nya följare som gillar alla bilder (lite omdömeslöst, men inte mig emot). Därför har jag börjat skriva på engelska. Frågan är om jag kan fortsätta med samma frenesi nu när det blir tuffare på jobbet och jag får mindre tid? Men det har varit en kul sommar på Instagram.

Tror jag sagt det tidigare… Mitt skägg växer bara nattetid. De 4-5 timmar jag sov växer skägget mer än dygnets övriga timmar. Och en dag per vecka ser det annorlunda ut. I dag vaknade jag med världens mest ostyriga buske. Det som kan platta till det någorlunda är skäggolja. Annars börjar det nu leva sitt eget liv. Vet inte riktigt hur jag ska borsta/kamma det, för det gör ingen skillnad.

Måndag måste jag gå på spontanbesök till optikern då glasögonen glider. Behöver också gå till apoteket för att köpa rakblad (till flinten, inte skägget) och ansiktsvatten (som används som schampo till rakat huvud). Och en runda till Ica för… *glömmer* Lunch med till jobbet? Jo, jag måste nog gå till godisaffären också för några stockar snus. Ingen vila, ingen ro! Men där finns en fördel med att vara ledig efter arbetshelg. Alla dessa ärenden! Någon som är lite märkligt är att här är stängt på många ställen när det är helg. Ja, de stänger även fyra veckor helt varje sommar. Lördags- och söndagsöppet är lyx.

Hur ser annars veckan ut som kommer? Jo, jag har ändrat mitt grundschema från och med kommande vecka. Mer helgjobb. Fler lediga måndagar. Mindre lediga onsdagar/torsdagar. Fler lediga fredagar. Halvdagar mitt i veckan. Det är inte lätt att pussla ihop till ett nytt arbetsschema när man arbetar 75 % och måste vara på jobbet bestämda dagar. Anledningen till ändringen beror på… Hämndtjänsten! Det är fan i mig omöjliga att ha med att göra! Så mitt nya grundschema är det tuffaste jag haft på 15 år.

I veckan ska jag ha ett heldagsmöte beträffande nya projektet jag ska ingå i. Och så är det visst samverkansmöte facket/arbetsgivaren som jag måste gå på. Ja, där är sjukgymnastik också. Annars vet jag inte… Jag tar varje dag som den kommer. För nu börjar kaoset.

jontas150806

||||| 0 I Like It! |||||