15 år senare


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Oavsett vad jag påstått på Facebook… I dag är det exakt femton år sedan jag flyttade till Göteborg! Det var lördag vecka 38 år 2000. Självklart har jag en dagbokstext från det tillfället.

Kl 05:45 ringde klockan. Dagen innan hade jag slitit så hårt att jag hade kraftiga pseudoskov. Trots för få timmar nattsömn (sov utslagen) så kändes det bra. Jag skulle ju flytta! Lille Far med flytthjälp kom redan halv sju men lastbilen kom inte förrän en timme senare. Det hade blivit fel med lastbil varför den dröjde. Tyvärr fanns det inte plats för tre i förarhytten, så det bestämdes att Lille Far inte skulle följa med. Synd, för han har aldrig varit med mig i Göteborg och vet inte vart jag flyttat. Istället får han komma och hälsa på vid ett senare tillfälle. Men det gick fort att fylla lastbilen och klockan elva bar det iväg till Götet… Strax efter kockan två befann vi oss på Älvsborgsbron och fick via Snusans sambo kördirektiv via mobilen så vi kom rätt på en gång. Väl framme var det bara att invänta nästa omgång av bärare. Det var r2 med sambo, Snusan med sambo och Antin (som jag fick träffa för första gången! Enormt kul!) . Som jag skrev i Snusans dagbok igår har jag dåligt samvete för hur de fick slita. Det var mycket pust, suck, stånk och stön men nu är jag inflyttad. De var duktiga, snälla, goa och allt annat positivt som jag inte kan beskriva i ord. För dessa mina vänner får jag anordna en hej dundrandes inflyttningsfest som tack. Så fort jag fått allt på plats… *tittar förtvivlat på alla lådor som står på golvet*

Innan lastbilen försvann (chaufför – min kusins man) fikade vi på stående fot en himla god sockerkaka och hembakade bullar som Antin bakat och tagit med. Och Snusan hade med sig kaffe (som *någon* spillde ner i mina flyttkartonger och kökslådor! *fnissar*). Och r2 smet hem för att sova innan nattjobbet. Vi som var kvar satte ihop min bokhylla, köksbord och bockar som min dator numera står på. Sedan höll vi på att avlida pga hunger och köpte pizza som vi på kvällen åt hemma hos Snusan. Ja, alltså… Sambon (r2:s) försvann väldigt hastigt och jag fick aldrig tillfälle att tacka. Får bli nästa gång vi ses. Jo, hemma hos Snusan. Jag fick klappa lille Sudden. Särskilt gott var det visst att bli kliad i öronen eftersom han har skabb där… Jag tvättade händerna noggrannt innan jag tog min spruta. *asg* Och strax innan jag och Antin skulle hem (var för sig) kom Snusans granne på besök för att hälsa mig välkommen till Göteborg. Det blev en lång dag men jag kom i säng vid midnatt. Mer eller mindre medvetslös. Min första natt i Göteborg… hemma…

Det är så lustigt… Eller hur man ska framställa det. Lille far dog 2006. Kusin med sambo har jag inte haft kontakt med 2006. Och alla vänner i övrigt som jag nämner, har jag i dag endast sporadisk kontakt med via FB.

Är jag hemma i Göteborg då? Ja, jag tycker det. Om jag trivs? Nja, vardagsliv har tagit över med allt vad det innebär. Samtidigt är jag glad att slippa Skåne med tanke på de försämringar som skett där vad gäller sjukvård, tillgänglighet och kommunala insatser och flärdtjänst. I en storstad finns en helt annan infrastruktur och möjligheter även om jag är upprörd ändå hur det fungerar (eller inte). Men det är värre i Skåne.

Och så hann jag ha katt också under några år! Och jag fick en anställning veckorna efter jag kom till Göteborg och är fortfarande kvar där. Samt att jag hunnit flytta inom Göteborg! Och jag har gått X antal universitetskurser. Och kvällskurser. Så ser man till den där lördagen i september för femton år sedan, så har jag faktiskt varit med om en del även om det inte alltid känns så.

Det jag saknar är vänner. Fysiskt närvarande vänner.

||||| 0 I Like It! |||||