Tiger


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I går avled Annica Tiger, 62 år gammal. Beskedet spreds snabbt på Facebook då det är där vi befinner oss i dag, alla gamla bloggare. I dag har nyheten också spridits via bloggar och nyhetssidor. Alla verkar ha en personlig relation till vår HTML-guru från 90-talet. De flesta verkar ha använt sig av hennes eminenta HTML-guide och det är en kunskap vi i dag har nytta av i andra sammanhang än privata hemsidor.

Mina minnen, min relation?

Jag började blogga, eller skriva ”Dagbok på Nätet”, i februari 1999. Så för min del var det genom Dagbok på Nätet som jag kom i kontakt med Annica. Hon var en inspirationskälla i mitt skrivande och jag följde hennes dagbok slaviskt. Faktiskt så använde jag mig aldrig av hennes HTML-guide för att lära mig skapa hemsidor, då jag året innan gått en TBV-kurs i det. Men nog använde jag ibland guiden som källa om jag gick bet på något…

I början på 2000 fick Annica ett problem. En katastrof hade inträffat och hon hade råkat bli av med en månads dagbokstext. Jag läste om det när jag satt på jobbet men meddelade henne genast att det säkert gick att ordna, för på morgonen hemma hade jag läst hennes dagbok. Alltså borde den ligga kvar i min cache på datorn hemma. Och mycket riktigt, jag kunde genom besökshistoriken återskapa den förlorade månaden till Annicas lycka. Ja, man hjälper sina vänner!

Dessutom blev jag förärad Tiger-länk för min hemsida, inte bara en gång, utan hela två gånger. Det var verkligen en ära och en stolthet. Vi höll kontakten och när jag flyttade till Göteborg gjorde Annica ett hembesök hos mig, då hon hade vägarna förbi. Första och enda gången jag fick träffa henne, inser jag nu.

Dagbok på Nätet. Där var jag medadministratör och kontrollerade medlemmars uppdateringar och återlänkning, och sedermera gick uppdraget för Dagbok på Nätet helt över till mig och r2, samtidigt som vi döpte om det till Succé – Dagbok på Nätet (DpN). Vi utvecklade konceptet med dagbokslänkning till att även inkludera en portal för medlemmarna att diskutera i, ungefär som en föregångare till Facebook. Anledningen till att vi sedan lade ner Succé/DpN (med Annicas godkännande) berodde på att dagböcker, eller bloggar, fick en nedgång i och med andra sociala medier. Samt att det tog väldigt mycket av vår fritid att administrera. Men som sagt så finns alla vi bloggpionjärer kvar på Facebook och har fortfarande kontakt med varandra.

Vi kommer sakna dig, Annica! Du är för alltid en del av våra nätliv.

 

||||| 0 I Like It! |||||

3 kommentarer

 1. Snigel sa:

  Nej, men så tråkigt! 🙁

  Jag träffade faktiskt Annika under den resan hon träffade dig, minns att vi vimsade omkring utanför Nordstan.

  Hennes HTML-guide har varit till stor hjälp, inte bara för oss utan säkert för många andra, på den tiden det begav sig.

  7 januari, 2016
 2. Janne sa:

  Oj, det var tråkigt att höra. Hennes guide var som en bra liten uppslagsbok när jag byggde min första sida.

  10 januari, 2016
 3. Jontas sa:

  Vi är många som är tacksamma för det hon bidragit med.

  11 januari, 2016

Kommentarer är stängda.