När något händer


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Tänk, just i dag är skägget 381 dagar. Och jag har varit på jobbet för första gången på över en vecka. Jag har nog en del förkylning kvar i kroppen, för jag fick på lunchen uppsöka apoteket för lite paracetamol och slemlösande hostmedicin. Envis förkylning. Egentligen mår jag bra, men… Nåja. Jag orkade inte hela dagen på jobbet, men där var inget att göra (då allt händer i morgon – arbetar man helg så händer allt en utav dagarna).

IMG_8267

Jag vet inte om man kan likna det vid en katastrof. I höst saknar jag fem kollegor på jobbet. Tre går i pension, en är mammaledig, en har sagt upp sig. Det betyder att kvar är endast jag och en kollega. Om det betyder något mer? Tja, det betyder att jag får tillbaka 1-2 arbetsuppgifter plus att vi måste fördela ytterligare 5 arbetsuppgifter. Förutom att vi saknar någon som gör det löpande jobbet. Jag kan beordras, men då går jag också. För den typen av jobb, som jag inte utfört på årtal, finns det gott om lediga tjänster för. Varför sitta kvar på ett jobb där det saknas personal när jag kan gå någon annanstans och utföra samma skitjobb men med mindre stress? Lönen får jag behålla. Och jag är både överbetald och överkvalificerad. Så går man nu emot mig så drar jag. Eller gör som med förra chefen som vi vinkade adjö till. Jag kan vara jäkligt besvärlig. Och det får man ta när man under ett år inte sett till att rekrytera folk trots att vi visste att folk kom att sluta i höst. Rekrytering lär ske efter sommaren, men ny personal ska hinna säga upp sig från nuvarande tjänst och då kommer de inte före årsskiftet. Och vem ska lära upp dem? (Retorisk fråga – vi vet ju alla vem det är som vet och kan allt).

Fortsättning lär följa…

||||| 0 I Like It! |||||