Datorer och telefoner


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Fortfarande kämpar jag med datorns nätverksåtkomst, utan att kunna komma på vad som felas. Efter att ha startat om datorn så fungerar åtkomst till Internet och webbsidor under några minuter, sedan är det kört igen. Allting är uppdaterat vad gäller nätverkskort. Och WiFi fungerar med mobilen, men inte med datorn. Nej, det fungerar precis lika illa med kabel. Och det har inget med brandväggen att göra.

I går gjorde jag något som jag sagt att jag aldrig skulle göra i första taget. Pratat via FaceTime. På engelska. Det är kämpigt eftersom jag mer är det skrivna ordets slav (i motsats till mästare). Jag lyssnar på engelska. Jag läser på engelska. Jag skriver på engelska. Men prata är en katastrof. Brittisk engelska var det jag fick lära mig i grundskolan, men nu är det stark svensk brytning och fel uttal. Jag skyller på att jag inte pratat engelska de senaste 30 åren. Men tipset jag fick i går var att låtsas vara engelsman. Att jag skulle spela en roll. Jag får se. Om jag bara hade haft en förebild att härma. Bond, kanske? Med lite läspning?

Jag vet inte vad jag i övrigt ska/kan säga om gårdagens videosamtal. Kanske… jag får besök från utlandet? Jag verkar inte vara någon som faller för den inhemska befolkningen. Eller om det är tvärtom (mer troligt) – ingen faller för mig. Men det som händer, det händer. Jag är inte på något sätt på jakt efter någonting mer än nyfikenhet på omvärlden.

||||| 0 I Like It! |||||