Surt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Ändå har jag inte nämnt det som påverkar mig mest.

I oktober förra året gick en tand sönder. Den är sedan tidigare rotfylld (ett par år sedan) efter att ha blivit skadad efter att man dragit en bredvidliggande visdomstand. Tanden består alltså enbart av lagningar och rotfyllningar, det enda som finns kvar är en tandsida. När så denna tand gick i sönder för ett år sedan, lyckades de laga den provisoriskt. Med uppmaning att låta min ordinarie tandläkare snarast dra ut hela tanden.

Som om min tandläkare brydde sig att ens ta emot mig…

I nyårshelgen så gick så den provisoriska tanden sönder. Ringde tandläkaren. Nej, jag kunde få en bedömningstid tre veckor senare. Nej, tack, sa jag.

Sedan fick jag ont under våren. Och lyckades komma till min tandläkare på en akuttid. ”Äh, det är bara en flisa, jag gör inget”. Alltså har jag sedan i stort sett nyårshelgen gått på värktabletter på grund av tanden.

I helgen föll det enda som var emalj av från tanden. Ett jättehål och ännu värre smärta. Jag fick en bedömningstid redan efter 48 timmar. Tanden är nu bortom all räddning och den ska dras ut. Om femton dagar. För det var när min tandläkare hade tid. Fram till dess kan jag inte äta, har outhärdlig smärta, tar massor massor massor av värktabletter, för de bryr sig verkligen inte. Alltså ska det ta elva månader från dess att tanden åter gick sönder, och mig ätandes värktabletter, tills de tänker göra det som beslutades för då över ett år sedan. Jag går och betalar en försäkring för fri tandvård. Ja, den är ”gratis” (försäkringen kostar pengar) men inte tillgängligheten. Jag är totalt låst i smärta och kan inte äta. Frisktandvård det, enligt Folktandvården i Göteborg.

2016-10-08-20-17-27

||||| 0 I Like It! |||||

En kommentar

  1. Snigel sa:

    Nämen?!? Får det gå till sådär? Kan du välja en annan tandläkare (p g a försäkringen) eller är du verkligen tvungen att vänta så länge?

    Jag lider verkligen med dig; gick med tandvärk en helg och det var inte roligt. Två veckor??? Jag kan inte föreställa mig hur eländigt det skulle vara.

    Härda ut! Kram!

    13 oktober, 2016

Kommentarer är stängda.