Helvetesveckan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Snökaos gjorde att jag blev försenad till jobbet i morse. Andra lyckades inte ta sig dit alls. Stillheten gjorde att jag kunde förbereda inför min nya elev som kommer om drygt två veckor. Där är ganska mycket material som måste skrivas ut i färg och i en viss ordning i den enda gemensamma ”kopiatorskrivaren”. Dessutom författade jag ett välkomstbrev och kunde tänka utan ständiga avbrott. Därför känns det något lugnare inför nästa vecka, jag har i dag hunnit lite även om det bara blev tre arbetstimmar i dag.

Veckan har verkligen varit kaos och ändå inte. Det är lite mycket att hävda det vara kaos, för det är egentligen ingenting. Äh…

  • Måndag: Möte på jobbet, få aktiva arbetstimmar. Stress.
  • Tisdag: Läkarbesök, få aktiva arbetstimmar. Stress.
  • Onsdag: Apoteket för att hämta förbeställd medicin, hämtade de lagade läsglasögonen, hade besök av gubbar som kollade inomhusklimatet. Stress.
  • Torsdag: Hembesök av sjukgymnast, få aktiva arbetstimmar. Stress.
  • Fredag: Försenad till jobbet, bråttom hem till hämndtjänst, få aktiva arbetstimmar. Stress.

Jag menar – på intet sätt har veckan varit exceptionell, men jag fick inte ihop mina arbetstimmar och det stressar mig eftersom jag har så fruktansvärt mycket att göra på jobbet. Stressen kommer alltså dels från detta, men också detta flängande och farande fram och tillbaka för att passa klockslag där jag nu med färdtjänstens samplanering med andra resenärer gör att jag hämtas tidigt för att i timmar åka runt för att hämta/lämna andra innan jag själv når min destination. Ibland försent. Nio resor med färdtjänst/sjukresor. Total restid utan samåkning cirka 1½ timme. Hur mycket jag fått åka runt i veckan? Cirka 3-4 timmar. Vilket betyder att jag förlorat ett par timmar bara genom att sitta passiv i en bil. Men vissa dagar har jag kommit fram för tidigt och där fått sitta och vänta på avtalade besökstider. Ytterligare kanske 2-3 timmar den här veckan. Och det motsvarar också ungefär så mycket minus jag fått på flexen den här veckan. Jag jäktar och stressar utan att få något gjort då det är passiv dötid. Det här sliter på mig. Helgvilan blir just det – vila.

Nästa vecka? Jag är ungefär lika uppbokad då som denna vecka, med skillnaden att jag kan vara kvar på jobbet hela tiden. Jag går till sjukgymnasten på jobbet. Jag har möten på jobbet. Jag kommer att spara tid genom att effektivisera av att vara på jobbet.

Nå, fick jag några men av all rörlighet under gårdagen? Träningsvärk i benen? Nej, men ont har jag, trött är jag. Smärtan är dock i knän och mage (neurogent). Egentligen borde jag väl gå några rundor i helgen, men det får bli kortare sträckor då snön ställer till det för mig. Lössnö som kommer att frysa på och därefter kan jag inte gå – varken med eller utan rollator. Rollator går bara att köra på jämn barmark. Utan rollator kan jag bara gå på jämn barmark. Ni fattar…

Och på nätet har vi fått besked om bloggvännens kamp. Pessima.

||||| 0 I Like It! |||||