I dag, i morgon, en gång i tiden


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I dag har jag varit helt sängliggande. Till Gazzys stora glädje. Gosigare kan hon inte få det. Själv är jag bara trött efter den långa arbetsveckan och med föregående veckas konferens i Lund. Redan i morgon börjar en ny och lång arbetsvecka som dessutom innehåller ett årsmöte i morgon kväll. Så jag hushåller med krafterna och valde sängen i dag.

För några veckor sedan fick jag ett telefonsamtal jag inte besvarade. Landsnummer och riktnummer visade sig vara i USA. Jag känner ingen i USA. För några dagar sedan ringde det igen och jag svarade inte. Landsnummer Frankrike. Vad är detta för märkliga telefonsamtal? Kanske jag borde svara. Trots allt så hade jag säkert kunnat prata både engelska och franska, men jag får ändå en känsla av att det är någon typ av ”Grattis du har vunnit en miljon som du får kontant om du kommer till Nigeria där vi sedan rånmördar dig”. Eller vad vet jag?

I morgon skulle min mormor blivit 90 år. Hon blev 70.

 

Det är hon som står i mitten. Bilden är tagen omkring 1941-1943 skulle jag tro. Alltså bör hon vara omkring (högst) 25 år på fotot. Till vänster står min fars fostermor som håller i min far (precis kommen till Sverige). Till höger står min morfar. Mormor håller i min farbror Raimo som också var finskt krigsbarn. Vem kunde väl tro då, när fotot togs, att alla skulle bli min familj? Pojken längst fram är min morbror. I dag den enda som lever av alla på fotot. Han blir 72 år. Samma dag som min far föddes. Invecklat, va? Många sammanträffande, va? Eller den att mormor dog på sin sons, och tillika min fars, födelsedag för 20 år sedan.

||||| 0 I Like It! |||||