En VA?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dagens Medicin skrev om hur Kompetenta administratörer ska avlasta läkarna. Det var intressant läsning eftersom det handlar om läkarsekreterare som utbildar sig till vårdadministratörer. När jag läste artikeln insåg jag att jag är vårdadministratör i och med att jag gått högskolans Vårdadministration och patientklassificering. Samt gått högskola för att bli handledare.

I artikeln nämns en klassifikationsubtildning och det är lightversionen av högskoledito. Det är en tredjedel av det jag läste på högskolan och är i privat regi men med samma lärare. Det som upprörde mig lite var att det garanterade ett lönelyft på 1 000 kronor för denna privatutbildning. Själv har jag inte fått ett öre i kompensation trots att jag i 1½ haft det som min huvudsakliga arbetsuppgift. Kanske jag ska anses vara nöjd med den kompensation jag fick i samband med handledarutbildningen? Jag får 25 kronor netto varje månad för det.

Förmodligen har jag i dag gjort mig ovän med några läkare eftersom jag klagat på deras diagnoskodning. Lyckligtvis följer jag 1) regelverk samt 2) den delegering jag fått att ersätta läkarna i denna fråga. Ibland känns det väldigt gott ha rätten på sin sida.

Sköterskestrejken är slut. Väldigt skrattretande. Procentsatsen hjälper inte upp lönerna nämnvärt, så varför strejkade de? Ingen som vet, ingen som bryr sig.

I övrigt. Jag har besvär. Kanske skov på gång? Det känns så i armar och ben. Domningar, känselbortfall, svårt styra lemmarna. Eller så är det en kombination av att ha arbetat och den värme som råder.

||||| 0 I Like It! |||||