XML


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

På jobbet har alla datorer förinstallerats med FeedReader. Det är väl okej att en offentlig förvaltning gör så med tanke på att det är öppen källkod som gäller för det programmet. Och bra med tanke på att 1) intranätsidan innehåller RSS, samt 2) man har spärrat nedladdning av programvara till samtliga datorer (går att komma runt genom att ha program på en skiva som man installerar på datorn – undrar om de tänkt på det?).

Jag är missnöjd med Bloglines som jag använder hemma. Skillnaden är att FeedReader är ett program medan Bloglines är en webbsida. Bloglines är bra då det är enkelt att lägga till nya flöden samt gruppera dem. Nackdelen är att Bloglines ofta har problem och ligger nere.

FeedReader är lite mer pålitligt men krångligt och med få funktioner. Ändå installerade jag nu FeedReader i går hemma. Kanske som backup? Jag har ännu inte bestämt mig. Trots allt är jag inte nöjd med något av alternativen. Jag vet att vissa webbläsare har inbyggda läsare för flöden, men jag är nöjd med den webbläsare jag har. Microsoft Internet Explorer 6.0. Jo, jag har en sådan gammal och dålig webbläsare och vill inte byta eller uppgradera mig. Varför? Jo, jag har upptäckt att nya och andra läsare är ännu mer förlåtande vad gäller dålig källkod på hemsidor, främst bloggar. Det är en fördel, hur konstigt det än låter. Jag uppskattar inte dålig källkod. Jag vill se felen. Jag vill idiotförklara dem som skaffar dåliga bloggverktyg.

Undrar om det finns andra och bättre alternativ till att kunna läsa flöden…? Äsch. Egentligen är där inget som överträffar min mobiltelefons förmåga att ladda ner uppdaterade flöden utan att vara på nätet mer än ett par sekunder. Fungerar bra och ger ingen kostnad. Kanske jag helt borde övergå till att bara ”surfa” via mobilen. Trots allt så besöker jag sällan hemsidor – jag läser flöden istället.

||||| 0 I Like It! |||||