Abba


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

 

Jag tillhör inte den skara av människor som tycker att Abbas musik är gudasänd. Det är till och med så att jag föredrar andra artisters covers om jag nu måste lyssna till Abba-musik. Min första skiva var en singel och det var svenska versionen av Ring, ring. Den har jag fortfarande. Jag minns när de vann ESC 1974, ett av mina första tv-minnen. Sedan har jag faktiskt inte lyssnat på Abba förrän Abba Gold kom samt då Erasure gjorde sin Abba-esque-EP. Däremellan (mellan 1974 och 1993/1992) var det töntstämpel om man gillade Abba, men jag lyssnade inte ens i hemlighet. Men Abba är en del av vårt svenska musikarv, så jag har naturligtvis inte undkommit låtarna. Inte ens när Abba Teens låg på topp.

Ändå tar jag mig i kragen och försöker skriva ihop en topplista över mina tio ”favorit”-låtar. Trots allt har ju Jerry och Carra gjort motsvarande. Skillnaden är att jag listar bäst först.

1.
Fernando

2.
Ring Ring (på engelska)

3.
The winner takes it all

4.
Super trouper

5.
S.O.S.

6.
The day before you came

7.
Slipping trough my fingers

8. Our last summer

9.
Honey Honey (på svenska)

10.
Hasta Mañana

Men den verkliga vinnarlåten framföredes inte av Abba.

[youtube]19PempjBpVs[/youtube]

Sorry. Jag började blogginlägget med ”jag”.

||||| 0 I Like It! |||||