Lättstörd, lätt störd och galen!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Mitt största problem just nu är att frigöra tid. Då pratar jag inte enbart jobb, utan även om min fritid. Av året återstår bara en månad och jag slits mellan de båda motpolerna arbete och fritid. Jag måste ta ledigt – jag behöver vilan men jag behöver också tiden för att till exempel hinna med tandläkarbesök, hämndtjänst och så vidare. Men jag behöver också hinna klart på jobbet innan nyår då det är av extemt stor ekonomisk betydelse. Behöver jag göra något som bara kan ske på min fritid, så kan jag naturligtvis flexa. Enligt avtal/rättigheter. Vilket i praktiken är en omöjlighet då jag måste vara på jobbet. Jag brukar spåna kring vad som händer om jag blir sjuk – vad händer med jobbet då? Erfarenheten säger mig att jag aldrig blir heltidssjukskriven eftersom jobet inte tillåter det. Ja, jag är enormt hårt styrd av mina egna föreställningar.

Allt, precis allt, går ut på att försöka pussla ihop tiden till en fungerande helhet, och det går väl så där. Jag är konstant stressad av precis allting. Två önskningar har jag som inte riktigt är förenliga med varandra.

1. Ge mig en semestervecka så jag får sova/vila/hinna med det som hör min fritid till!

2. Ge mig en arbetsvecka utan möten, telefon och besök där också ingen kommer och stör mig med dumheter! *

Konkret tror jag att jag skulle kunna lösa mycket på två veckor om mina båda önskningar var möjliga att genomföra. Ge mig en vecka ostörd på jobbet och en veckas semester och jag fixar det mesta och slipper stressen och pusslandet. Men det är kört. Jag kommer inte undan. Min kalender är fulltecknad 53 veckor framåt.

Till 80 % skulle jag kunna sköta mitt jobb hemifrån med hjälp av e-post.

* Exempel på dumheter jag utstår på jobbet:

  • Jag stänger min dörr = folk står och bankar på dörren för att fråga varför den är stängd.
  • Jag stänger min dörr och sätter upp lapp ”stör ej” = folk står och bankar på dörren för att fråga varför jag inte får bli störd.
  • Jag sitter och gör matematiska uträkningar som syns genom att jag sitter med Excel på datorn, fulltecknat block med ytterligare siffror samt en miniräknare = folk säger ”jag vet att jag stör, men det bryr jag mig inte om – har du sett något bra på YouTube?”
||||| 0 I Like It! |||||