Blaha #210


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det händer att jag inte lyssnar, slår dövörat till, då jag är så fruktansvärt ointresserad…

  • Sport. I alla dess former. Jag hör om lag men har ingen uppfattning om inom vilken sport det handlar om. IFK Göteb0rg? Förmodligen någon simklubb, eller nåt. Jag hör också personnamn, och det säger mig ingenting. Varför jag är så ointresserad? Jag imponeras inte av fysiska prestationer som inte tillför varken mig eller världen någonting.
  • Väder. Soligt och varmt? Varför är det så bra? Och varför är regn så dåligt? Jag gissar att vi behöver ha omväxling, och det får vi också. Hur vädret ska bli enligt prognoser är också helt ointressant.
  • Bilar. Något bilintresse har jag aldrig haft. Jag kan inte på en bil se vilket märke det är eller vilken årsmodell. Bilar ska ha fyra hjul och kanske någon tilltalande färg, för mig räcker det. Att jag själv ägt en blå Golf (1978) och en vit Opel (1987) är så långt mitt personliga kunnande sträcker sig.
  • Utlandsresor. Många pratar om sina semestrar utomlands i solen och vilken semesterort de varit på och på vilken ö. Det säger mig ingenting, är helt ointressant. Varför envisas alla prata om hur det var på hotellen och hur maten var där? Vem bryr sig?
  • Barn. Under 20 års tid pratade alla jämnåriga om sina underverk till barn. När de äntligen slutat med det skitsnacket, så har de gått över till att prata om sina barnbarn. Ja, men ingen annan tycker att ens barn/barnbarn är några underverk – det är subjektivt, väldigt självklart och också ointressant. Sorry!

Så vad lyssnar jag då till? När engagerar jag mig också i diskussionerna som förs i min omgivning?

  • Tv-serier, men bara bra sådana. I mitt fall fantasy/scifi. Svenska deckare är avskyvärda. Att jag inte verkar ha samma intresse som andra bryr jag mig inte om.
  • Svalt väder som får mig att fungera fysiskt. Om det regnar, blåser eller är soligt är inte så intressant. Bara det aldrig är mer än +20. Men jag pratar aldrig om det. Jag blir bara glad och tacksam när det är perfekt väder.
  • Flärdtjänsten, eller hur chaufförer och regelverk trilskas, är betydligt intressantare och mer engagerande än vad det är för bil jag åker runt i.
  • Resor värda att prata om är de vardagliga förflyttningarna man gör och som är betydligt mer händelserika än att åka till en solstrand och bränna sig.
  • Katter, det enda djur värt att diskutera i timmar och om deras egenheter och saknaden efter dem. Det berör mer än barn och hundar.

Japp, jag är avig. Mycket beroende på att jag aldrig känner mig inkluderad. Det finns historik bakom till varför jag känner så här kring vissa topics. Människor är väldigt exkluderande om man inte har samma tycke och smak som vad de har. Så – jag kan också vara exkluderande och fördömande.

||||| 0 I Like It! |||||