Julen står för dörren? #264


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Tja, om fyra månader (och en dag) så är det julafton. Det dröjer någon månad till innan jag vet om det blir arbete för min del – jag kan ju alltid hoppas! Det är ju tradition.

Nej, jag tänker inte så mycket på jul i dag. Men jag kom tänka på advent eftersom jag nu ska få till mig en lampa från min fars dödsbo (okej, ömma modern har förvaltat en del saker åt mig de senaste 8 åren). Och just denna lampa påminner mig om advent och jul eftersom vi under min uppväxt brukade ha den istället för adventsljusstake på mitt rum. Ändå har den förmodligen ingenting med jul att göra annat än att jag förknippar den med jul. Det är en stallykta i trä med glassidor. Det är mosaikinfattade glasskivor som är olikfärgade. Och den är elektisk med glödlampa, inte med stearinljus. Åtminstone hoppas jag få den före advent. Jag julpyntar aldrig, har ingen julgran. Det enda jag har är adventssaker i form av lampor. Jag är innerligt trött på alla fula adventsstjärnor och -ljusstakar.

En annan fundering jag har i dag, är vad jag ska göra med alla serietidningar jag har överallt. Det motsvarar fyra Billy-hyllor (minst). Själv kan jag inte släpa iväg något till ett antikvariat eller sälja via nätet där jag måste posta saker. Därför funderar jag på soprummet och brännbart. För jag tror heller inte att det finns någon marknad för serietidningar. Och jag har inget behov av att sälja för pengar, bara bli av med och frigöra utrymme hemma. Jag är ganska osentimental vad gäller saker. Jag kastar gladeligen allt som jag inte har någon praktisk nytta av. Ömma modern hade hos sig funnit en del av mina kläder och undrade om jag vill behålla dem. Öh, nej. Det är kläder som hon förvägrat mig att slänga trots att det är 30 år sedan jag hade dem. Hon hade nu upptäckt att de blivit både malätna och mögliga. Varför i all sin dar skulle jag vilja behålla de kläderna? Hon börjar nu också bli osentimental men inte i samma utsträckning som jag.

Jaja, jag är lite nostalgisk när det gäller den där lampan… Men den är av praktisk nytta och fyller en funktion!

 

||||| 0 I Like It! |||||