Temperamentsfull


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Två ilskna inlägg på två dagar. Beroende på vem man frågar så är jag antingen fruktansvärt snäll eller också fruktansvärt arg. Nja, jag har temperament och det påstås vara ett finskt arv. Jag tror nu inte att man ärver temperament utifrån folkslag. Men det hela grundar sig på min känsla för rätt och fel. Vissa saker eldar mitt temperament men bara i ett sammanhang. Jobbet. Anledningen till att jag där kan känna mig så kränkt å mina eller andras vägnar, beror naturligtvis på att jag går in i en seriös yrkesroll när jag är i tjänst och förväntar mig att alla andra också ska sköta sig professionellt. De sviker mig titt som tätt och jag blir fly förbannad och vänder upp och ner på allt och alla (bildligt). Kanske jag engagerar mig för mycket och tar åt mig för mycket. Ändå har jag gränser, frågan är hur mycket det ska få lov att påverka mig och hur mycket mitt temperament ska få fritt spelrum. Dock har jag framfört att man får räkna med mitt temperament så länge jag man inte respekterar det som är rätt och riktigt. Jag vägrar släta över eller be om ursäkt. Sanningar ska fram.

Samma engagemang och temperament känner jag inte för andra händelser, vilket gjort att jag också fått höra att jag saknar empati. Nå, men det är bara min närmiljö jag kan påverka. Inte världshändelser eller att dela något på Facebook för att stödja någon sak. Som detta med tiggare. Jag känner bara en sak där – förakt. Inte mot människorna eller deras situation av fattigdom, utan för detta att det faktiskt är organiserat, vilket i mina ögon är en kriminell handling, en form av människohandel. Jag stöder inte gärna kriminella organisationer genom att skänka pengar. Förmodar att jag redan gör det genom fondplaceringar för pension.

På tal om pension. I dag är det 7 344 dagar kvar tills jag går i pension. Då behöver jag inte låta temperamentet ta överhand då jag inte har något jobb att engagera mig i. Istället får jag börja tigga för uppehållet. Oorganiserat.

||||| 0 I Like It! |||||