Lyfter på locket


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Locket på. Molntäcket har lagt locket på och släpper inte igenom någon sol. Jag vaknar på morgonen av att solen lyser mig i ögonen, så en liten glipa finns för solen innan den kommit för högt på himlavalvet. Därför känner jag mig lurad och tror att det kanske ska bli en solig dag. Jag fick häromdagen frågan om jag påverkas av väder och årstid, men det gör jag inte. Jag är alltför fokuserad på det jag har för händerna, så petitesser som ljus/mörker reagerar jag inte på. Solen är inget jag har emot så länge den inte värmer och blåst är i längden tröttsamt. Att det spöregnar när jag är ute gör absolut ingenting. Jag reagerar inte. I dag är det en gråmulen dag med blåst. Dessutom har det blivit lite kallare ute. Jag kan inte påstå att jag kände något när jag var ute, det vill säga att jag inte mentalt påverkades av vädret. Innan jag går ut kikar jag ut, men inte för att vädret skulle hindra mig. Istället kollar jag läget så där inte är något hopplöst event på torget eller stora bohagsflyttar på gården. Sånt hindrar min framfart (med rollator och yrsel) mer än väderlek.

Jag hade tänkt gå en lite längre runda i dag, men nöjde mig med bokhandeln (nej, jag köpte inte böcker på rea) efter att ha sett alla röksvampar av tiggare längs vägen. Jag är så trött på den snitslade bana en raksträcka kräver av mig.

Nej, tiggare har jag fått mer än nog av. Droppen var i går på jobbet när de tog sig in i vårdmiljö för att tigga ännu lite mer. Vårdmiljö… Jag har sagt det förr och säger det igen. Offentlig sjukvård är offentlig för planerad vård svenska medborgare med giltigt svenskt personnummer. Akutvård (fara för liv) är för alla som vistas i landet.  Vårdmiljön i form av tomter och lokaler, är inte tillgänglig för allmänheten. Det är förbjudet att vistas på området utan giltig anledning. Giltig anledning är vård eller nära anhörig. Det är också förbjudet att ta med sig hunden (förutom ledarhund) om det så är för att gena över tomten. Därmed har tiggare inget existensberättigande i vårdmiljön, även om de sitter passivt inom tomtens gränser. Att de då går runt inne i vårdmiljö och verbalt tigger, är allt annat än passivt. Av samma anledningar tycker jag att det är okej att polisen skjuter ner alla som kommer och cirkulerar kring gängrelaterat skottskadade. Alla de känner kommer. Även gängen kommer. Släkten har inte där att göra. Inte ens familjen. Det är närmast anhörig – inte anhöriga – som har rätt att närvara. Vi har numera ständigt poliser närvarande i vårdmiljön. Tidigare fanns de där enbart om någon häktad behövde akut vård. Vi klarade oss bra med vaktmästare som vakade över vår miljö. Sedan fick vi köpa in vaktbolag. Nu har vi stationerade poliser dygnet runt. Men de eskorterar inte bort någon, vilket jag tycker är bedrövligt dåligt eftersom det vistas kräk på icke allmän plats. Är jag hård och fördömande? Nej, inte särskilt. Jag accepterar bara inte en ändrad världsordning där det är tillåtet att bryta mot lagar och förordningar. Vad gäller tiggare… det är organiserad brottslighet. Hur skulle annars en jämn fördelning av adresser kunna ske över landet? Slumpen? Knappast. Inte när man sett rivaliserande ”tiggare” köra bort någon. De kommer i bussar och hela gäng väller ut. Det rings med mobiltelefoner. Efter dagens slut går tiggaren sin väg och sätter sig i sin lyxbil av senaste modell. Har någon skänkt en påse kläder till dem, så går de och slänger det i papperskorgarna. Nej, det är inte hörsägen eller förtal – det är egenupplevt.

||||| 0 I Like It! |||||