Females are strong as hell!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

För ett par dagar sedan hade Netflix en ny premiär; Unbreakable Kimmy Schmidt, en komediserie i tretton avsnitt. I dag började jag se serien och har hunnit med åtta avsnitt. Den är en bagatell. En trevlig sådan, men likväl en bagatell. Grundidén är intressant. Kvinna i sekt inlåst i en bunker med tre andra kvinnor under femton år. Fritagen vill hon leva livet i New York, och där spricker det. Serien alltså. Fattigdomsromantik och rika världsfrånvända med mörka hemligheter (de har också varit fattiga). Och massor, massor av dåliga bögskämt där 95 % av alla män egentligen är gay. Detta upprepas avsnitt efter avsnitt. Komedi? Nja, humorn är ganska menlös, snarare lite mysfaktor om man är beredd på att ignorera fördomar även om de försöker skämta om just dessa fördomar. Som produktion håller serien hög standard, men manuset sänker en del. Samtidigt kan jag ha överseende med det eftersom det är en säsong 1. Svängarna brukar inte tas ut förrän i efterkommande säsonger när de etablerat idén hos tittarna. Så ser det åtminstone ut i andra tv-serier. Säsong 1 är alltid slätstruken.

Det bästa med Unbreakable är annars märkligt nog ledmotivet, signaturmelodin. Den är Songify the news/Songify this. Ni vet, när pratad text omvandlas till sång. Det finns en app där man själv kan prata in en text och omvandla det till en sång. Unbreakable fastnar. Och texten är riktigt bra. Särskilt en sådan här dag (internationella kvinnodagen). Females are strong as hell!

I was outside cuttin up bike tires with my grandson, when out of nowhere
Forty hundred police vehicles came bookin
They went, busted up in that weird old white dude’s house
He had a cult up in there
White dudes hold the record for creepy crimes
But females are strong as hell

Unbreakable!
They alive, dammit!
It’s a miracle
Unbreakable!
They alive, dammit!
Females are strong as hell
Unbreakable!
They alive, dammit!
It’s a miracle
Unbreakable!
They alive, dammit!
Females are strong as hell

We’ve been livin here 10 years
Nobody seen no girl
Nobody heard no girl
Nobody smelled no girl

He had them underground
They came out the hole lookin round
Like a bunch of Punxsutawney Phils
And I said, ”Nathan, is this for reals?!”

One, two, three, four girls came out
One, two, three, four girls came out
Unbreakable!
They alive, dammit!
It’s a miracle
Unbreakable!
They alive, dammit!
Females are strong as hell
Unbreakable!
They alive, dammit!
It’s a miracle
Unbreakable!
They alive, dammit!
Females are strong as hell

||||| 0 I Like It! |||||