Hinder på vägen


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Måndag är söndag för mig som jobbade lördag. Det betyder att jag börjar veckan med en ledig dag. Jag såg att min router anlänt till postutlämningen, så jag begav mig…

Ut genom dörren. Sedan kom jag inte längre. Hissen var avstängd, så det var bara att slå sig ner på rollatorn och vänta. Fler i min trapp ville ta sig ut, men som sagt – hissen var avstängd. Varför är där ingen som vet eftersom hissen fungerar bortsett från att dörrarna börjat uppföra sig som giljotin (slår ihop med en smäll). Tre tekniker höll på med hissen. Den som kom upp till mitt våningsplan frågade varför ingen gick i trappan istället. Öh? Jag fick förklara att här bor tre rollatorer och 5-6 rullstolar. ”Men hur gör ni när det börjar brinna”? Tja, nu är det så att den kommunala bostadsvärden beslutat att här ska enbart vara handikappsanpassade bostäder trots att det bara finns en hiss – som måste fungera. I övrigt får väl brandmän bära oss ut? Till sist kom jag ut ur huset.

Den långa mödosamma färden uppför den långa och branta backen till postutlämningen. Jag kom inte in, för rampen blockerades av en lååång lastbil med bräder på flaket. Nå, den körde undan och jag kom in för att lösa ut min router. När jag skulle gå där ifrån, så kom jag inte ut. Japp, den lååånga lastbilen blockerade åter min väg. Men den backade undan. Och blockerade gångbanan istället.

Jag kom förbi lastbilen som plötsligt fått för sig att försöka backa över mig. Nu var det dags för den mödosamma färden nedför den långa och branta backen. Hemsk sol bländade mig. En flärdtjänstchaufför höll på att köra på mig. Tiggare hoppade ut och blockade min väg. A-lagarna började ragla framför mig. Jag körde in med rollatorn i flaggstången vid torget. Men jag lyckades ta mig till apoteket där jag hämtade ut mina sprutor som jag beställt i förra veckan.

Efter apoteket gick jag in i godisaffären för att köpa snus. Där krånglade kortläsaren, men tydligen ska pengarna dras automatiskt vid ett senare tillfälle trots allt. När jag kom hem var hissteknikerna borta och hissen fungerade utan att dörrarna uppförde sig som giljotin.

Hemma! Dags att koppla in router för att få internet och telefoni. Öh, det fungerar inte? Har jag gjort felkopplingar? Är inte tjänsten inkopplad? Jag avvaktar lite.

Men så många hinder på vägen! Livet är en kamp. En I-landskamp, en ändå.

||||| 0 I Like It! |||||