Känsliga uppgifter?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Egentligen funderar jag på om det går att skapa ett varumärke kring sin person. Jag menar, här på nätet. Bloggen är inget bra varumärke då man ibland (host) tenderar att bli både för privat och personlig, låter känslor styra, man tänker sig inte för. Jag vet inte om arbetsgivare googlar och hittar den här bloggen. De finner väl inte sidan om de söker på mitt efternamn, men väl om de söker kring sjukvårdsrelaterade begrepp. Och vem det handlar om är ingen hemlighet, det är väldigt lätt att pussla ihop infon med mig som person (och namn). Vill jag ha det så? Hm, lite sent att göra något nu. Eller?

Men om jag söker på mitt fullständiga namn – vad får jag då upp? Är det positivt, negativt eller neutralt? Det jag fann var:

Facebook
Det säger väl egentligen ingenting. Jag är aldrig inne på den sidan och jag vet att jag inte skrivit något där.

Eniro
Mina telefonnummer. Säger heller ingenting om mig annat än hemadress och telefonnummer.

*censur*
Jag listas med namn som ansvarig för något arbetsrelaterat.

Yttermera
Det har gått många år sedan, men jag har ett bidrag på denna humorsida som kanske inte är så rumsrent. Lyckligtvis är vi många som bidragit till sidan och vi namnges kollektivt och inte i samband med det vi de facto bidragit med.

*censur*
Jag skrev under ett upprop. I dag ångrar jag att mitt namn för evigt finns på nätet i detta sammanhang även om jag fortfarande står bakom uppropet.

*censur*
För en hel del år sedan var jag med i en kreativ webbring där man konstruerade litterära texter, liknar mycket grundskolans uppsatsskrivning. Texten ligger kvar och det är inget mästerverk, men det finns ingen negativ aspekt i det hela.

*censur*
Sedan kommer vi till det verkligt negativa. Någon har använt mitt namn, ibland ett annat namn, men med min mejladress som avsändare i gästböcker och på anslagstavlor. Denna spam finns på många ställen, ibland även på utländska anslagstavlor. Jag har fått många arga mejl där man hotat mig med allt möjligt, men jag ligger verkligen inte bakom dessa inlägg. Detta har jag förklarat samt bett att de ska följa ip-adressen och anmäla inläggen. Men detta är något som inverkar negativt i mitt ”varumärke” om någon söker på mitt namn eller på min mejladress. Av denna anledning funderar jag på om jag på något sätt kan stärka mitt varumärke genom att ha en hemsida, inte blogg, som säljer mig på ett positivt sätt och som kommer högt i googlesökningarna.

*censur*
En gång i tiden var jag vice ordförande i ett förbund. De uppgifterna ligger kvar på nätet. Uppgifter som är både positiva och negativa beroende på vad man har för synpunkt på detta förbund jag en gång representerade. Själv har jag tagit avstånd till förbundets organisation och personer, men inte till grundtanken eller syftet.

*censur*
Ännu ett besvarat upprop från min sida. Där skrev jag också en kommentar, men den kan tolkas som både bra och dålig.

Om förekommer mer på nätet vet jag inte, för jag kollade bara de 100 första googleträffarna. Resten orkar jag inte gå igenom.

Men! Hur bygger man upp ett varumärke kring sin person? För vad är det jag vill sälja? Min yrkeskompetens? Min empati? Min existens? Jo, något som väger upp allt det negativa. Tyvärr har jag väl själv bidragit till mycket som kan anses vara suspekt men jag vet inte riktigt hur jag ska rätta till det. Förslag?

||||| 0 I Like It! |||||