Bloggtankar


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det är sällan man ser nätlistor att besvara. Min vana trogen så gör jag om en lista jag besvarade för snart 2 år sedan.

1 – Hur länge har du bloggat? Om någon månad blir det fjorton år.

2- Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? Det blir inte så regelbundet numera, snarare sporadiskt. Jag orkar inte, hinner inte, läser mer på Twitter än bloggar eller Facebook. Men jag tror detta går lite i vågor.

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? Det är nog enbart dagboksbloggar.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Ingen aning. Kanske att jag skriver väldigt begränsat jämfört med hur öppen jag är privat. Och vissa tycker nog att jag är väldigt öppen i bloggen, men då har de inte träffat mig privat.

5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Riktigt privat är jag inte, men jag försöker vara personlig och bjuda så mycket jag förmår av mig själv.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du? Jag har tappat många läsare och får i princip aldrig några kommentarer. Därför kan jag inte säga att jag bloggar för bekräftelse. Däremot ger det mig insikter att formulera mig, så ur den aspekten kan man säga att jag bekräftar mig själv.

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen? Ja, kanske ett drygt 20-tal andra bloggare har jag träffat genom åren, men enbart bloggare. Numera är det många år sedan jag fick någon kontakt genom detta forum som lett till IRL.

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga? Jag tro att man måste kunna försvara sig och det man skriver, för man kan mötas av oförstående och anklagande kommentarer vilket man måste vara beredd på. Att vara offentlig på nätet kan leda till både positiva och negativa reaktioner. Skadligt är det om man inte kan handskas med reaktioner. En risk är att man tolkar in mer negativt än det är.

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig? Andras förutfattade meningar om en (mig) som person vilket kanske inte stämmer med verkligheten.

10 – Tror du att du fortfaranade bloggar om två år? Kanske. Bloggandet som fenomen verkar vara i avtagande. Nu så bloggade jag innan begreppet eller boomen kom, så jag kommer nog at fortsätta. Frågan är om bloggen i sig kommer att vara mitt fortsatta verktyg eller om jag byter forum. På ett plan känns det som att jag inte har så mycket mer att ge i bloggform, för jag har skrivit om allt någon gång. Det jag märker är att jag skriver annorlunda och reagear mer direkt och kortfattat genom t.ex. Twitter.

||||| 0 I Like It! |||||