Dag: <span>15 juni 2015</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Min lilla bokhandel (Akademibokhandeln) är aldrig öppen när jag är ledig från jobbet. I dag lyckades vi dock jämka tiderna och jag visste exakt vad jag ville ha. En bok! Jo, självklart köpte jag ännu en anteckningsbok med fina hårda pärmar (har väl 20 stycken, jag skriver aldrig i dem) och ytterligare två Ballograf-pennor (eftersom jag hatar Bic-pennorna på jobbet). Boken som jag börjat läsa i minns jag inte vem som var författare till. Någon svenska. Typ kanske deckare. Jag brukar bara ha tid att läsa på sommarhalvåret och har smygstartat inför semesterläsningen.

Det är en kort arbetsvecka, kortare än normalt. Efter helgarbete och kommande storhelg, så ska jag bara arbeta två dagar den här veckan. Det ger mig panik. Jag står inte ut med fyra lediga dagar över midsommar, vilket är ologiskt eftersom jag sedan längtar till långledig semester. Kanske det handlar om att jag fortfarande har mycket att hinna med innan semestern och inte gillar tanken på onödig ledighet. Jag försöker slå det ifrån mig, för rent fysiskt behöver jag vila (sova). Jag kommer inte att begära att få jobba extra. Allmän fråga har också gått ut om att arbeta extrapass i sommar, men också det försöker jag ignorera även om det låter frestande. När jag är ledig behöver jag vara ledig. Men får jag en direkt fråga på om jag inte kan arbeta, så kan jag inte neka. För egentligen vill jag arbeta, men jag säger inget självmant.

I dag testade jag betala med Ica-kortet. Det gick utmärkt. Inte helt lätt att komma på hur man gör då lathundar inte finns på deras hemsida. Det tog en vecka att få pin-kod till kortet. Förmodligen gick jag det när jag blev kund, men såg att de hade mitt gamla telefonnummer. Från Kristianstad. Som jag flyttade ifrån för mer än 15 år sedan. Därför beställde jag ny pin-kod. Sedan skulle jag komma på vilket kontonummer mitt kort hade. Nej, det var inte kortnumret, men loggar man in på Icas hemsida som kund så finns det uppgifter om vilket kontonummer man har. Därefter behövde jag deras bankgiro så jag kunde sätta in pengar på mitt eget konto. Det tog drygt ett dygn innan pengarna fanns disponibla på mitt Ica-kort. Väldigt krångligt, onödig krångligt. Men nu fungerar det. Lathunden får jag själv stå för. Ica var inte mycket till hjälp i den här frågan. Och jag vägrar Ica-Bank.

||||| 0 I Like It! |||||

Blogg