Mycket sagt


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Diskussionen på jobbet beträffande min så kallade fåfänga fortsätter. De tycker jag gått all in vad gäller skäggprodukter och kunskaper. Ändå. Ännu en dag någon kommenterat mitt skägg och visat uppskattning, så tydligen gör jag ju något rätt.

I går tittade jag på en Youtube-film som varade i 18 minuter och som visade någon annans skäggprojekt. Det han beskrev var att alla har akward moments där skägget antingen växer ojämnt eller står åt alla håll. Men att man ska ge sig till tåls, för skägget har över tid lite olika stadier innan det normaliserats.

Vilka akward moments har jag då? Att jag tidigare klippt i mustaschen var ett misstag som nu visar sig. Bautaskägg men tunn mustasch, vilket blir en miss match för helhetsintrycket. Men jag låter det återhämta sig och växa ikapp vilket tar ytterligare en månad. Och just nu är där väldigt många bångstyriga skäggstrån som bara står rakt ut i ett i övrigt slätt skägg. Men de får vara. Annars har jag nu fått väldigt mycket volym i skägget och det börjar bli runt och bulligt så som det ska vara.

Jag har fått frågan vad jag nu har för slutmål med skägget. Det är först nu efter tio veckor som jag börjar ana vad jag vill med skägget. Delmål 1 som jag trodde mig ha, har jag nått om två veckor, det vill säga ett tremånadersskägg. Men, nej… Jag satsar nu storstilat med 6-9 månader, vilket innebär att skägglängden uppnåtts till 1 april nästa år. Då är volymen sådan att skägget ser ut som om en bläckfisk sugit sig fast i ens ansikte. Typ. Nej, men det blir mer lätthanterligt med stor volym (faktiskt) då det blir så långt att det lägger sig bättre. Men jag kan ju ändra mig.

Annars har dagen på jobbet varit bättre än tidigare i veckan, för i dag undkom jag migrän. Jag hann göra undan sex månaders arbete på en dag (jag har väntat på klartecken att få utföra detta jobbet). Och så har jag tjatat om att få ny tjänstemobil, en Iphone, vilket inte verkar vara en omöjlighet även om jag kanske får vänta lite budgetmässigt då det är kostsamt. Jag har hela tiden sagt att nuvarande tjänstemobil, Samsung, är en skittelefon. Det fick de andra också erfara i dag när den blev så varm att det inte gick att hålla i den samt att batteriet gick från fullt uppladdat till helt urladdad på ett par timmar. Utan att jag använde mobilen eller hade någon bakgrundsapp som sög energi. Delvis är jag ifrågasatt om jag verkligen behöver en tjänstemobil. Jo, jag flänger och far mellan olika arbetsplatser och mellan olika kommuner. Och ska alltid vara nåbar. Och en fungerande mobiltelefon är en förutsättning.

På tal om flänga och fara… Flärdtjänsten! Det är inte ofta chaufförer pratar med mig, men…

Morgonchauffören frågade varför jag lät så uppgiven. Jo, men jag var trött och skulle till samma gamla vanliga jobb. Sedan blev jag korsförhörd hela vägen till jobbet om vad jag arbetade med, om jag trivdes, vad jag hade för utbildningar och så vidare.

Kvällschauffören berättade gamla arbetsminnen från 90-talet om en arbetsplats som då slog igen, och som jag hört väldigt mycket om då den fortfarande finns med som begrepp/namn i den statistik jag tar ut på jobbet. Han berättade väldigt ingående om vad han hade haft för arbetsuppgifter, vilka han jobbat med, vart de tagit vägen efter 90-talet och så vidare.

Jag gillar inte att prata med chaufförerna eftersom jag alltid då är som mest trött (till och från jobbet) och har svårt att fokusera. Men i dag verkade de uppskatta att jag inflikade och visade intresse för deras frågor/berättelser. Fast i hemlighet tror jag de beundrade mitt skägg och vill lära känna mannen bakom skägget. För allting handlar just nu om skägget.

Och så ska jag tydligen ändå rulla ut med båten för utbildningsdag på någon ö i nästa vecka… Jag fasar. För ork och rollator.

||||| 0 I Like It! |||||