Energisk, stark och målmedveten


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Hur många år har gått sedan jag senast tog fram min tarot? Jag minns inte. Jag har försökt undvika att läsa i tarot då det brukar straffa sig. Men nu kände jag ett starkt behov då jag känner mig förvirrad och behöver input. Det blir en fokusering av tankarna. Och det trevliga var att det blev en fullträff såtillvida att jag förstår korten. Ibland har de en förmåga att vara motsägelsefulla eller inte tala till mig alls. Men nu förstod jag precis och det blev ett kvitto. Och en varning. Men kontentan är att jag slagit in på rätt väg och ska fortsätta ge järnet. Så nu är jag lite lugnare.

Om vi glömmer detta och nu går in på något helt annat. Jag är superstressad, på väg in i den berömda väggen. Främst på grund av jobbet. Som vanligt. Av alla de som fått överta arbetsuppgifter från mig så är där ingen som lyckats prestera och bumerangeffekten har gjort att allt åter hamnat hos mig trots att jag hade gått vidare med nya arbetsuppgifter. Och jag är superstressad av att flärdtjänsten inte klarar att sköta sitt uppdrag, där jag får åka i timmar för att komma 10 minuters resväg, får vänta på bilar som aldrig kommer och som hämtar mig antingen för tidigt eller för sent. Nu är jag uppe i 30 timmar minus på flexen efter sommaren på grund av flärdtjänsten. Men de har kompenserat mig med 100 kr i presentkort vilket betyder att de uppskattar min förlorade inkomst till motsvarande 3 kr per timme.

Det finns ytterligare en sak som stressar mig. Instagram. Eller, Direct messages. Att få privata kommentarer är trevligt, men jag uppskattar inte när man börjar ställa krav på att jag ska svara inom några sekunder och tonen blir otrevlig. Men det är som de är osäkra, men det tar på krafterna att i text på främmande språk förklara att allt är lugnt och att man får behärska sig lite. Än så länge har jag bara gjort en åtgärd, och det är att i telefonen ställa in att inga notisljud hörs mellan kl. 23-05. Har man internationella kontakter så störs man dygnet runt av pling-pling-plingandet. Däremot så är ringsignalen öppen dygnet runt, för jag pratar hellre än skriver på engelska. Går snabbare. Annars är jag fortfarande förälskad i Instagram som ger mig så mycket. Det enda jag finner lite märkligt är att alla (nästan) svenskar nu försvunnit som följare, men att jag fått fans från så många andra länder. Fortfarande verkar jag vara som populärast i Italien. Följt av Brasilien, USA, England och arabiska halvön. Araberna är de som hör av sig mest till mig. Brasilien inte alls. Italienarna… Tja… De finns där.

Och om jag lämnar singellivet så verkar det bli till förmån av Italien. De enda som visar mig verkligt intresse. Varför just de tycker att jag är så exotisk som blåögd viking vet jag inte. Men de är också de som är trevligast att ha med att göra. Jag som i flera år tänkt lära mig italienska kan nu ångra att det aldrig blev av. Kanske dags? Det svåra med italienska är att det är så olika franskan och ändå inte. Jag skulle få problem att hålla isär språken plus att jag nosat på spanskan. Många ord är snarlika. Jobbigt. 🙂

||||| 0 I Like It! |||||