Raketbränsle i arslet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Plötsligt är det onsdag. Det märks att året sparkat igång ordentligt. Åtminstone på jobbet där jag som vanligt ersätter 1000 personer. I morgon måste det bli en 12-timmars arbetsdag igen. Minst. Förutom att jag som bekant har väldigt mycket eget arbete att utföra, så börjar nu också inbjudningarna trilla in. Eller hur man ska benämna eländet. I mitt uppdrag ingår att utbilda i allt möjligt, och nu har önskemål kommit om det. Som vanligt är man inte förutseende, utan allt måste ske omgående. Jag har slutat planera, utan improviserar fritt på alla mina föreläsningar. Det fungerar eftersom jag kan mitt arbete.

Det som också det börjar bli mycket av, är alla möten jag måste närvara på. Ja, måste. Eftersom jag alltid behövs som bisittare då jag ofta sitter kunskaper som behöver delges på dessa möten. Som sagt har jag väldigt mycket historia med mig, har varit involverad i så mycket, samt har fotografiskt minne när det gäller jobbet.

Och förutom ovan… Alla arbetsmöten jag måste börja vara med på! Och nu ska jag också börja utbilda läkare lite mer aktivt samt vara aktiv i rekryteringsprocessen av nyanställningar. Min uppfattning är att mer och mer läggs på mig utan att något går att dra ifrån. Försökt, och misslyckats.

Sedan har vi det nya för i år. Jag ersätter numera också läkare rent administrativt för att avlasta dem. Ja, jag gör nära på medicinska bedömningar, men det får man inte säga högt. Nå, men det är en delegering. Och jag pratar väldigt mycket med vårdpersonal och läkare. Faktiskt så lär jag dem också medicinska saker som de borde kunna i sin profession. Som alla vet så avskyr jag dravel. Jag vägrar kallprat eller diskussion om privata angelägenheter när jag är på jobbet. Därför, tillsammans med mitt intresse för medicinska åkommor/behandlingar, så kan jag föra ganska avancerade diskussioner med läkare.

Det sistnämnda låter naturligtvis som skryt och hävdelse av ego. Men det är en sådan där insikt som gjort mig förvånad och konfunderad. Jag har arbetat med en kollega (mer än 17 år sedan) som också låg på den här kunskapsnivån. Vi är få, men det kommer med tiden om intresset finns. Att jag suger åt mig som en svamp, handlar mycket om att jag är nyfiken och behöver stimuli för att inte stagnera och bli uttråkad. Så hur mycket jag än har att göra, så är jag stimulerad.

Men fritiden har blivit viktigare. Undrar om D är intresserad av att lämna Turkiet för gott? 21 år är väl ingen stor åldersskillnad? Hm… Jag är öppen. Väldigt öppen.

 

IMG_8347
Skägget som är drygt 6 månader (+13 dagar) är 16 cm (6 tum) från läpp och nedåt. Tydligen något som många just nu mäter och redovisar.

||||| 0 I Like It! |||||