Av betydelse


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Periodvis har jag migrän väldigt ofta. Jag är inne i en sådan period. Egentligen har jag slutat ifrågasätta bakomliggande orsak. Jag har beskyllt solljus, ost, choklad och vin. Trots att jag inte utsatts för dessa ökända faktorer. Så det börjar bli uppenbart för mig vad som är orsaken, och då är det bara att rycka på axlarna eftersom jag inte kan påverka det. Enligt undersökningar så har den med ms oftare huvudvärk/migrän än övrig population. Eftersom det ingår i sjukdomsbilden. Ja. Jag har just nu migrän. Så fort akutläget lagt sig ska jag ut i strålande solsken som under eftermiddagen ska övergå i hällregn fram tills på lördag.

I går var det ”tummy tuesday”. Varje veckodag har en egen tagg på Instagram, även om jag inte kommer ihåg dem alla.

  • Måndagar: Lägg ut en bild på manlig kändisförälskelse (mcm, male crush Monday)
  • Tisdagar: Lägg ut en bild på din mage (tummyTuesday)
  • Onsdagar: Lägg ut en bild på kvinnlig kändisförälskelse (wcw, woman crush Wednesday)
  • Torsdagar: Kan jag i skrivande stund inte komma ihåg…
  • Fredagar: Lägg ut en selfie där du använd massor av filter (filterFriday), eller lägg ut en bild på något obskyrt (freakyFriday)
  • Lördagar: Lägg ut en bild på ditt sidoskägg/polisonger (sideburnSaturday)
  • Söndagar: Kan jag i skrivande stund inte komma ihåg…

Så jag gjorde nästan den otänkbara i går. Två bilder av min runda mage (inkl. behåring och ärr efter gallstensoperationen 20 år sedan), vilket också visar mina moobs (man boobs). Nej, jag försöker fortfarande undvika visa bröstvårtor. De är för ”kvinnliga” och Instagram tar bort bilder med kvinnobröstvårtor eftersom de kör med inkonsekvent dubbelmoral. Ja, ska vi nu prata om vad de censurerar så är det märkligt. Självklart får inte naket sexuellt innehåll förekomma. Men. En naken rumpa får lov att visas om bilden inte är taget rakt bakifrån. En rak skåra får inte synas, men det går bra att visa skåran om bilden bara är tagen så lite från sidan. Öh? En Kardashian tog nakenbild och lade ut svart remsa över brösten och muttan, helt okej. När en naken karl gjorde exakt det samma (en atlet), så togs bilden bort. Han hade remsa över sitt bröst och vertikal remsa över snopp. Som sagt – dubbelmoral.

Så varför publicerade jag bilder på mage/moobs? Därför att jag är trött på att ursäkta min feta kropp. Därför att där inte är något fel på den. Därför, bara därför. Man får gärna bli äcklad, upprörd, ifrågasätta och så vidare. Många karlar skäms inte över sin kropp och kan vandra in på Ica i tanga och flippflopps bara det är +15 ute. Men jag har inpräntats så hårt om att min kropp inte duger. Är man nästan 50 så tycker jag det är på tiden att man skakar av sig Jante. Och jag väljer själv hur mycket av vad jag visar på nätet. Kanske jag inte kan förutse konsekvenser (bilden finns för alltid, andra kan sprida den, kan ge problem med jobb), men jag bryr mig inte. Bekräftelsebehov? Nej, jag får kanske någon positiv kommentar från okänd, men jag vet att jag också förlorar följare. Men det handlar om mig, inte andra.

Är det viktigt att visa magen? Nej. Det viktiga är att vara bekväm med sig själv.

13912880_10154408386549766_5534854184629703952_n

||||| 0 I Like It! |||||