Dag: <span>2 juli 2018</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I två månader har det varit mellan 20-30 grader varmt, de regniga dagarna behöver jag inte ens en hel hands fingrar till att räkna ut. Endast en dag har varit helmulen (men varm) utan regn. Solen har i övrigt gassat på väldigt bra från en klarblå himmel utan molntussar. Detta borde vara katastrof för mig; värmekänslig på grund av MS och migrän på grund av solljus. Nej, det har varit uthärdligt? Varför vet jag inte, kanske för att det blåst vilket gett lite svalka samt luften känts lättare att inandas (med tanke på mina andningsproblem). Detta måste vara första året där jag inte saknat fläkt eller klimatanläggning. Jag har fungerat ändå.

Jag anar ett visst missnöje på jobbet när jag säger att jag sedan i maj upplever katastrofläge där jag anmält arbetsgivaren samt fått dra in semesterdagar. Missnöjet beror nog mest på att ingen kan dela min börda – jag, och endast jag, är lösningen. Jag har kunskap, behörigheter och jävlaranamma. I dag uppgraderades jag behörighetsmässigt till sjuksköterska i ett speciellt datasystem. Och jag ska få anpassad utbildning i detta denna eller nästa vecka. Stressen och frustrationen gör att jag är ångvält och inte väljer mina ord. Än så länge har dock ingen ifrågasatt mig utifrån beteende, för problemen jag hänvisar till är reella vilket ingen kan blunda för.

I dag har jag också upptäckt så många andra problem, att vi längtar till hösten. För då ska ge mig på läkargruppen utifrån tre olika aspekter. Inte mitt initiativ, men när jag visade de tre nya problem som uppstått blev jag beordrad att direkt efter sommaren samla ihop läkarna vid tre olika tillfällen.

Så. Fem eller sex av mina semesterdagar är  nu tillbakadragna. Men de dagarna tänker jag sitta hemma och jobba. Just för att det är så mycket. I dag trodde jag att det skulle vara lugnt. Då hade jag inte räknat med att lunchen gick åt till fem telefonsamtal på en timme, eller att ytterdörren var trasig, att jag fick prata med kollegor jag aldrig annars pratar med och fick besök av doktor som behövde hjälp. Tydligen är jag också den enda som sommartid kan lösa även andra akuta saker som uppstår. Märkligt.

Jag är trött. På riktigt. Förra veckan var alla dagar intecknade utom söndagen. Jag kunde inte hålla mig vaken, utan somnade spontant tre gånger under dagtid. Sover ändå väldigt gott (utslagen) om natten. Och efter arbetsdagarna måste jag sova 30-120 minuter på soffan innan jag uppsöker sängen för natten. Tja. Jo. Jag jobbar typ 8-12 timmar per dag. Slitsamt. Beror på katastrofläget. Hinner inte med det som ska vara mitt sommarjobb; uppdatera alla rutindokument och hemsida då mycket hinner ändras sedan förra sommaren då jag senast gjorde uppdateringar. Plus att jag fått två ekonomiska/statistiska uppdrag jag måste påbörja och slutföra på torsdag. En begäran fick jag i april, men först nu hoppas jag hinna. I förra veckan hann jag åtgärda ett mejl jag fick i maj där jag sedan fått 2-3 påminnelsemejl.

Men jag har lovat mig själv att släppa allt jobb nu tisdag/onsdag. Fridagar; tvungen då jag har väldigt mycket oregistrerad övertid. Jag får lön för att vara ledig. Frågan är om jag kan stressa ner, för på torsdag är det högvarv igen.

||||| 0 I Like It! |||||

Arkiverat

Kommentarer stängda