I väntan på bloggslutet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Jag är inne på mitt tionde bloggår och saknar många från nätdagbokseran i slutet av 90-talet. Bortfallen har gått i vågor. Några lade av redan innan ordet blogg ens fanns. Och bloggar blev mode, plötsligt skulle alla ha en blogg. Också den trenden är på nedgång även om nytillkomna verkar vara konstant. Men många som började sent slutar också tidigt. Kärnan är liten och konstant.

Det går mode i väldigt mycket. Succé som forum höll ett år och är i dag mer pingtjänst än portal även om Dagbok på Nätet fortfarande ligger kvar. Ett tag skulle alla ungar vara med i Lunarstorm, men inte längre. Förra året blev Facebook populärt, men inte längre. Allt går i vågor. Second life kom väl av sig helt? Videoblogg och podradio kom också av sig, kanske för att det var för omständligt och tidskrävande.

Frågan är vad nästa stora händelse på nätet kommer att bli. Någon som har förhandsinformation? Själv vill jag inte vara kvar i bloggträsket särskilt länge till och undrar vart jag ska styra kosan. Vilka är mina alternativ om jag vill leva kvar på nätet i annan form? Jag vill göra något nytt.

||||| 0 I Like It! |||||