Dagen som var i dag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Jag har förvandlats till en stolt nazi-Jontas på jobbet. Tyrann och diktator. Bwahaha!

Jaja. Datorn är nu fixad. Det behövdes bara 21 sysslolösa timmar innan man fixade allt, så det numera bara är samma problem som för en vecka sedan innan datorn formaterades. Plus minus noll.

Äntligen lite ledigt. Öh. Ja. Jag menar, jag behöver inte närvara på jobbet på ett tag. Ännu en ledig långhelg. Eh, ledig och ledig… Jag tog hem lite ideellt arbete, som vanligt.

Upprörande. Snusbutiken hade stängt tidigt i dag. De har inte öppet mellan vissa klockslag – de har ”när vi känner för det”-öppet. Kanske de bara sålt slut på smuggelsnuset och dragit till Åland för import. Vad vet jag? Snuset är misstänksamt billigt, så något lurt är där.

Jag måste återigen förklara hur nöjd jag är med tillvaron i dag. Rad ett säger allt. Seger. Målgång. Rättvisa. Att vara ångvält har nu äntligen lönat sig.

På tal om ”löna sig”. Nu kan jag inte hålla tyst vad gäller vårdstrejken. Jag håller absolut inte med de argument som finns för högre lön för sjuksköterskor. Visst, de har dåligt betalt, but so what? Något de visste från början. Argumenten högskoleutbildning och/eller studieskulder gör mig mest förbannad. Hur och varför kopplar man det till lön? Studieskulden är något man själv valt att ta på sig, liksom valet av yrke. Jag har också studieskuld, förmodligen mer än vad en sjuksköterska har. Men det är inget argument för högre lön. Utbildningsnivån har heller ingen betydelse i det här fallet. Det är sköterskegruppen, inte arbetsgivaren, som dessutom flyttat utbildningen till högskolenivå vilket det inte var från början. Så därför kan jag inte förstå varför man klagar på arbetsgivaren. De har inte gjort något fel.

Det kan tyckas fel att jag som läkarsekreterare, eller en undersköterska, har mer betalt än en sjuksköterska. Men inte heller det är arbetsgivarens fel. Det är helt och fullt fackets fel som varit svaga i sina förhandlingar. Då är det märkligt att gå ut i en strejk mot arbetsgivaren. Man får väl helt enkelt gå tillbaka till förhandlingsbordet? Nej, jag känner inga sympatier. När jag pratat med andra på jobbet håller man med mig (ja, inte sköterskorna själva då).

||||| 0 I Like It! |||||