Lång dags färd mot…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Livet är som en lång resa. En jäkligt lång resa. Mellan jobbet och bostaden.

Flärdtjänsten. Behöver jag säga något mer? Kanske inte, men jag gör det ändå.

I dag flexade jag ut 1½ timme innan arbetsdagen officiellt var slut. Min tanke var att jag fick passa på när jag kan, för i morgon är det heldag p.g.a. ett eftermiddagsmöte och på torsdag är det inte helgdag i min schemalagda värld.

Kom jag hem 1½ timme tidigare också? Nej. Chauffören irrade runt i diverse kommuner. Vi skulle hämta en tant. När vi äntligen hittat hennes adress kom chauffören på att han kanske skulle hämta henne först. På en helt annan adress. Vi hade kört till hennes hemadress där hon skulle lämnas av. Nå, men vi fann henne. Så föll hon med sin rollator. Allt gick sedan i slowmotion för tanten. Hon behövde hjälp med allt.

Sedan var det min tur för avlämning. Enligt körordern. Men när chauffören fick fram data fick han både lämna och hämta. Istället för att lämna mig valde han att hämta den som skulle gått på efter att jag lämnat bilen. En adress som han inte heller den hittade trots gps. Jag visade. Jag förklarade. Och berättade att ”här ska jag gå av” när vi passerade min adress. Men han lyssnade inte. För han skulle tvunget hitta tant nr 2. Adressen var fel angiven, men jag försökte förklara ändå. Nej, han skulle tvunget fråga sig fram – parkerade och hoppade ur bilen varje gång han skulle fråga någon. Jaja, men vi fann tant nr 2. Och jag hade rätt. I att adressen var fel men att jag ändå visste var hon fanns.

Nu äntligen! Min tur. Åter gps trots att jag visste var jag skulle av och hur man skulle köra. Samt att jag en kvart tidigare sagt ”här ska jag gå av”.

Gps: Ta till vänster. Chauffören kört rakt fram och missade avfarten.
Gps: Ta till höger. Chauffören körde rakt fram och missade även den avfarten.
Gps: Gör vänstersväng. Nej, enligt skyltarna var det vänstersväng förbjuden.
Jag sa: Ta höger här och vänd bilden. Chauffören svängde höger och fortsatte rakt fram.
Gps: Vänd bilen vid första bästa tillfälle.
Chauffören: Va?
Jag: Ja, snurra runt här så vi kan köra tillbaka, för du har missat alla avfarterna.
Chauffören: Men gps säger…
Jag: Jo, men lyssna på mig istället. Chauffören vände bilen, körde tillbaka men körde plötsligt i mötande trafiks körfält. Jag lyckades ändå få honom in på rätt väg.
Gps: Du har anlänt.
Chauffören: Men här får jag inte svänga in!
Jag: Nej, du ska stanna här på parkeringsfickan. Jag kom av.

Ja, jag kom av väldigt fort. Hade jag inte gjort det hade chauffören fallit runt halsen på mig och gråtit av lycka, för han tyckte det var hemskt. Att allting tagit sådan tid och då han ständigt kört fel. Han var väldigt tacksam. Det är bara två veckor sedan han började som chaufför och jag åkte även då, på hans premiärkörning. Också då fick jag dirigera och förklara.

Jag kom inte hem tidigare. Jag var hemma samma tid som om jag jobbat normal arbetsdag och sedan fastnat i trafikstockningarna. Undrar nu bara om han hittade hem med tant 2. Just nu bryr jag mig nog inte. Hem, ljuva hem.

||||| 0 I Like It! |||||