Hot line


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Vad hände med Heta linjen som var så populär på tidigt 80-tal? Äh, två saker hände väl. Telefonchatten blev internetchatt. Och Heta linjen blev betalsamtal där tjejer ringer ett gratisnummer och killar ett dyrt betalsamtal.

Jag kommer fortfarande ihåg det telefonnummer man skulle ringa om man bodde i Kristianstad. Vänta, måste kolla med Eniro. Nej, det finns inte längre. Förmodligen är det för evigt förknippat med Heta linjen och därför inaktiverat för alltid. Trots att det måste vara ett eftertraktat nummer p.g.a. att det är så lätt. Företag borde stå i kö för ett sådant nummer.

Nej, jag saknar inte Heta linjen. Vad det gick ut på vet jag inte. Kanske det bara var en telefonservice åt pedofiler innan det blev olagligt? Det enda som möjligtvis kunde vara kul var om man hörde någon som man kände. Annars var de flesta för blyga för att prata med främlingar. Det var väldigt mycket flåsande i luren.

Oj. Jag undrar om de som är under 30 år ens vet vad Heta linjen var. Man kan väl säga att det var som en chatt där man ringde in och där det var max fem åt gången. Tror jag. I början kunde där väl vara fler men man begränsade det. Har för mig att man kunde vara upp till 20 men det var omöjligt att höra varandra när alla pratade i mun. Istället utökade man antalet telefonnummer man kunde ringa.

Snart är där väl ingen som kommer ihåg internetchatt heller. Saker och ting blir snabbt passé och faller i glömska. Välförtjänst glömska. Men där är ändå en nostalgifaktor när jag sitter här och minns Heta linjen.

||||| 0 I Like It! |||||