Plötsligt är den jävla sommaren här


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Om en vecka har jag jobbat sista dagen innan semester. Sedan följer 15 semesterdagar, 19 fridagar, två arbetsdagar och en utbildningsdag innan sommaren officiellt är över på riktigt och höstens arbete tar vid.

Inför sista arbetsveckan före semester, funderar jag på en sak. Jag måste läsa in ett meddelande på arbetstelefonen men vet inte riktigt vad jag ska säga. Trots allt ska jag vara frånvarande i 5½ vecka och det kommer att uppstå situationer som är akuta och där bara jag kan lösa det. Ska jag hänvisa till min mobiltelefon under min ledighet? Där finns ju ingen annan jag kan hänvisa till. Eller ska jag hänvisa till mejl som jag kollar en gång i veckan? Eller kan jag verkligen bara skita i alla problem som uppstår och bara vara ledig? Ett akut problem kan jag lösa på några minuter. Låter jag det ligga till i höst kommer det att krävas betydligt längre tid att reda ut härvorna. I slutändan är det bara jag som drabbas. Så ett par minuters arbete på semestern kan i jämförelse vara en lindrig uppoffring. Ett svårt bryderi.

Det där med arbetsmejlen. Egentligen förstår jag inte det där med att logga ut från jobbet när man är ledig. Jag kollar 365 dagar per år. Just p.g.a. att jag är soloansvarig och alltid måste vara tillgänglig på ett eller annat sätt. Men detta är min första sommar utan någon som helt uppbackning på jobbet. Tidigare har där funnits en person som kunnat kontakta mig när problem uppstått och som sållat i vad som ansetts viktigt. Så frågan är om jag vill ha en öppen port för alla att ta kontakt genom under min semester?

Äh, mitt telefonmeddelande får nog vara omfattande. Jag får hänvisa till att jag bryter min semester efter tre veckor för en arbetshelg (men vem kontaktar mig på jobbet en helg?), att man kan mejla, ringa min mobil eller helt enkelt vänta till den 20 augusti.

Nåja. Jag har några dagar på mig innan jag beslutar mig för hur jag ska lägga upp sommaren vad gäller ledighet/arbete.

||||| 0 I Like It! |||||