Låg servicenivå


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det är måndag. Jag är nervös. Har snusboden fortfarande semesterstängt?

Det är svårt att veta även i vanliga fall eftersom de stänger och öppnar lite som de behagar. Ganska märkligt beteende även om jag förstår det med tanke på att det är en familj med tre personer som turas om med att stå där. Men som sagt märkligt med tanke på att de också är tipsombud och säljer resekort åt kollektivtrafiken samt säljer tidningar. Hur kan de ha kunder och få något sålt? I och för sig – när jag varit där är jag oftast ensam kund i butiken även om det vid något sällsynt tillfälle hänt att ännu en kund förirrat sig in dit. Med tanke på det centrala läget verkar det vara lite slöseri med lokal när man inte erbjuder högre service.

Precis samma förfarande hade min lilla kvartersbutik där jag bodde tidigare. Där bommade man igen en månad varje år då familjen som skötte butiken reste hem till Pakistan.

Nu ska jag ut och kolla läget. Annars är det Ica som gäller. Där de inte vill sälja snusstockar. De hänvisar till att man får ta 20 kort och mata in ett och ett i automaten. Bara det att behållaren i automaten inte har mer än cirka 0-10 dosor. Är det slut i automaten har man redan betalt. Och man är inte särskilt angelägna om att lösa det genom att ge pengarna tillbaka eller manuellt fiska fram dosor ur lagret (som finns i automaten).

Ofta tänker jag vid sådana här tillfällen – detta skulle vara omöjligt i Kristianstad. Men det är också en handelsstad där man vill sälja och är mån om sina kunder. Även om det är så onyttiga saker som snus det handlar om.

||||| 0 I Like It! |||||