Portionssnus


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Då jag inte får tag i snusstock, får jag köpa dosvis. Eftersom jag inte litar på Icas automat vågar jag inte köpa mer än max två dosor Grovsnus. Men jag behöver mer om jag inte ska behöva springa till Ica varannan dag. Därför har jag börjat med en kulinarisk upplevelsefärd. Så i dag har jag för första gången testat Ettan.

Jag har inte testat så många sorters snus. Men det är intressanta upplevelser. Varför jag just fastnat för Grov beror väl på att det var det första jag testade.

Grov
Det är svårt att beskriva smaken. All sorts snus innehåller tobak och ska därmed smaka tobak. Men här är det en angenäm smak med lite sting. Man känner att man lagt in snus.
Betyg: 5 av 5

General
Smakmässigt lillebror till Grov. En lätt fadd smak men i övrigt ganska lik Grov. Utmärkt som ersättningssnus men ganska snart undrar man vart smaken tagit vägen.
Betyg: 3 av 5

Göteborgs Rapé
Sting, mycket mintsmak tillsammans med tobakssmak. Det bränner under läppen och man vill egentligen inte prova något annat efter detta, men jag tål den inte. Jag får skavsår i munslemhinnan. Synd.
Betyg: 4 av 5

Kronan
Billighetssnus som säjs vara en kopia av Grovsnus, men jag tvivlar rejält. Här pratar vi skitsmak à la fårskit.
Betyg: ½ av 5

Ettan
Åh, himmel! Detta är verkligen ersättningssnuset till Grov. Går man in i snusboden och Grov är slut, köp då Ettan! Jag har funnit en ny favorit. Frågan är om jag fortsätter med Grov eller går över till Ettan.
Betyg: 5 av 5

Sedan har vi de nikotinfria alternativen.

Onico
Smaken är verkligen ingen höjdare. Och där finns ingen sting i smaken. Unken. Men jag köper det ibland när jag känner att jag överkonsumerat nikotin, mest för vanans skull att kunna lägga in något under läppen.
Betyg: 1 av 5

Choice
Finns i äppelsmak, peppar, med mera. Äppel är ingen höjdare. Peppar är bästa nikotinfria alternativet. Med sting värdigt de bästa snusalternativen. Tyvärr hittar jag inte Choice längre. Antingen har de slutat eller så tar inte butikerna hem det längre för rädsla av tobaksbolagen som vill ha ensamrätt.
Betyg: 5 av 5

Tyvärr har jag inte hittat Röda lacket i de butiker jag varit i. Vill testa…

||||| 0 I Like It! |||||