Semesterlängtan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Nästa vecka verkar allt hända på en gång. Fönsterputs, tandläkare… Sånt som stjäl arbetstid. Dock jag har flex att ta ut, men synd att flex ska gå till nödvändigheter. Tänk, jag skulle vilja vara fri och ledig bara för sakens skull! Semestern om en månad är något jag längtar till, men den är ännu inte beviljad.

I morse försov jag mig igen. Jag sover hårt och stänger av väckarklockan i sömnen. Reservklockan ringer 20 minuter senare. Att jag försover mig är väl också ett tecken på att jag får för lite vila, för lite ledighet. Eller om jag har för mycket att göra om dagarna. Fridag och helg är inte vila, jag är uppbokad även på min fritid. Alltid. Men det är lustigt att jag måste ställa två väckarklockor.

Det ger dåligt samvete att ha så mycket att göra konstant. För jag hinner inte allt jag lovat andra och mig själv. Men lite glad blev jag i dag när jag fick höra att andra vill boka in upplärningsmöten med mig för att få lära sig det jag kan. För det har också gett mig dåligt samvete – att allt blir så sårbart när bara en vet och kan. Jag är inte unik som person, men till funktion. Och sånt kan man dela med sig av och sprida. Inget behöver vara personbundet.

Ah, semester om en månad! Jag kommer inte att ha tagit ut 25 semesterdagar i år, utan får föra över 7 sparade dagar till nästa år. Så nästa år kan jag ta ut 38 semesterdagar. Om jag har tid. Planen är att jag nästa år tar semester en vecka i maj, en vecka i oktober, kanske kring jul/nyår samt sommarsemester 3+3 veckor eller nåt. Och så några strödagar. Den som spar han har… ingen ledighet.

||||| 0 I Like It! |||||