2014:13


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Om jag nu i veckor bara skrivit om att vara ledig, ledig, ledig, så kan jag nu i månader framåt skriva enbart om att jobba, jobba, jobba.

Första arbetsdagen efter drygt tre veckor av ledighet. Hur var det? Tja, förutom att jag bara sovit fyra timmar i natt, så rivstartade jag sjukgymnasten som jag heller inte varit hos på tre veckor. Det gick bra. Inget funktionstapp av inaktivitet. Men bara för att jag är ledig betyder det inte att jag passivt sitter i soffan dagarna i ända. Jag har kanske inte gjort så mycket, men jag har stått en hel del under min ledighet. Att stå stärker mig (nu när jag inte längre verkar tuppa av med tanke på yrsel och så vidare).

Jobbet då så här första arbetsdagen? Självklart, kaos. Jag hann inte in på mitt rum i morse förrän någon trängde sig in och gav mig urakut arbete att utföra. Bara där höll jag på att få hjärtsnörp eftersom jag verkligen inte har utrymme till något utöver det jag har inplanerat. Eftersom jag nu i tre månader ska utbilda, innebär det att mitt ordinarie arbete på 75 % (i praktiken 500 %) ska hinnas på de 25 % som jag totalt kommer att vistas på mitt rum. Fast det var en lögn. De där 25 % innehåller också alla möten jag måste gå på. Då återstår cirka 5 % som jag kommer att sitta vid mitt skrivbord. Att i detta läge utkrävas statistiksammanställningar spontant och brådskande ingår inte i min… världsbild. Men jag gjorde det ändå. Och det tog bara fem minuter, för jag visste hur jag skulle gå tillväga. Jag behövde inte sitta och fundera. Uppdraget var enkelt.

Så fick jag bättre arbetsro efter detta? Nej. 1) Telefon. 2) Mejl. Jag har varit bombarderad. Så trots en hel arbetsdag så har jag inte utfört något eget arbete. Och det har legat på is dessutom under min ledighet. Men jag lyckades sälja en utav mina arbetsuppgifter till kollega som ska utföra dem under åtminstone sex veckor. Arbetsbesparingen för mig blir då cirka 60 timmar. Resten av mina arbetsuppgifter kan delvis ligga vilande under våren.

Sommaren? Det är dags att börja planera för sommarsemester. Jag har 40,5 semesterdagar vilket med kvot 1,25 % blir 32 lediga dagar förutom mina ordinarie fridagar och helger. Ändå vet jag inte riktigt om jag kan ta så lång semester i sommar. Målet är att ta en vecka i april/maj och sedan vänta till augusti/september när jag kommit ifatt mina arbetsuppgifter efter vårens utbildningar. Vad jag vet så händer inget stort på jobbet i höst som gör att jag måste vara där direkt efter ordinarie semesterperiod. Och jobbar jag på sommaren så är där lugnare.

Jag lägger mycket tid på pusslandet – att få tiden att gå ihop. Arbetstid med arbetsuppgifter. Fritid med återhämtning. Men det kan det vara värt om jag på så sätt kan eliminera stressen. I morse var det hemskt. Nu börjar jag få en plan att följa för att minska stress och belastning.

Och sjukgymnastiken fortsätter. Pusslet är svårt.

||||| 0 I Like It! |||||