Några avsnitt senare


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Officiellt har jag nu 60 timmar inspelat på min TiVo att se vi tillfälle. Ja, ”tillfälle” vet jag inte riktigt vad det betyder. Men jag kommer att se det jag spelat in då det är serier jag följer, men jag ligger lite back. Det äldsta spelade jag in i oktober förra året. Med tanke på att jag gillar seriemaraton så kommer jag spara en del att se först när jag spelat in en hel säsong.

Annars borde jag kanske vid ledig tid titta lite på det jag spelat in, men istället har jag en annan ologisk strategi. Netflix. Eller är det så ologiskt egentligen? Ett exempel. Tidigare har jag följt Arrow på tv, sett 1½ säsong tills de gjorde ett uppehåll utan att sedan berätta när fortsättningen kom. Så jag missade det hela. Nu har jag sett ikapp de missade avsnitten och kan därför återuppta tv-tittandet av serien när säsong 3 börjar sändas på tv på torsdag. Hade jag inte hunnit med Netflix av Arrow (blev klar under kvällen) så hade jag spelat in säsong 3 och börjat titta när jag varit klar med Netflix.

På samma sätt gör jag med Bones. Serie 1-8 har jag sett på Netflix. På TV3 har de visat första halvan av säsong 10 som jag spelat in. I väntan på att säsong 9 dyker upp på Netflix.

Jag pusslar för att få säsongerna att gå ihop mellan tv, Tivo, Netflix och Viaplay. Men det är faktiskt inte så många serier jag följer, kanske cirka 40 stycken. (Ha!) Där är långa sändningsuppehåll i tablåerna. Ibland dyker de upp som repriser nattetid om jag missat något. Eller på Netflix. Tyvärr kan jag inte säga att Viaplay är så mycket att ha förutom att jag följer två serier där som just nu av licensskäl inte finns tillgängliga men som är återkomma.

Just nu är där bara en sak jag prioriterar högre på min fritid än tv. Det är sömn. Sömnen har kommit tillbaka till mig och jag har sovit i tre dagar. De få vakna timmarna har blivit 10 avsnitt Arrow och de tre dokumentäravsnitten med Astrid.

Jag har en dag kvar av min ledighet, sedan är det arbete normalt igen efter alla märkliga tvångsledigheter. Om två månader bryter jag min rehabiliteringsinsats (sjukgymnastik) och återfår normala arbetstider. Jag längtar. I 1½ år har jag inte kunnat arbeta mitt normala schema.

Frågan är när jag ska slopa hämndtjänstens inköp. Jag vill återfå kontrollen över min tillvaro nu. Med arbete, tv och sömn.

||||| 0 I Like It! |||||