Söndag


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Söndagar är då jag kikar i min välfyllda kalender för att se vad kommande vecka har att erbjuda. Oj, en tom vecka? Hur är det möjligt?! Visst, jag har alltid mycket på jobbet att göra, men ingenting finns inplanerat i form av möten. Bonus är att jag får en extra fridag eftersom jag arbetade extra (byte av dag) den 3 januari. Så där tre veckor senare känns kompensationen som lyx, nästan lite oväntat och bortglömt.

Det är lite lurigt att försöka skåda framtiden om än bara som en kommande vecka i kalenderform. Man kan väl säga att jag har en dynamisk vardag där ingenting är cementerat. Med undantag för mina fridagar. De är låsta även om innehållet kan skifta.

Hade jag nu orkat utnyttja min söndag till mer än fjärrskådning, så skulle jag behöva tvätta mina hemska fönster. Som fönsterputsare tvättade veckan före jul. Stormen (egentligen orkan hos mig) Egon blästrade mina fönster med havssalt och sand. Försöker jag titta ut så leder tankarna till Lützen. Men att behöva flytta på alla krukväxter och ta bort all belysning?! Jag måste först bli motiverad och ordentligt provocerad av den bristande utsikten, och jag är inte där än.

Sopslängarsöndag känns heller inte så lockande. Destruera gamla papper står också på dagordningen, men orka! Däremot så funderar jag på att ta fram symaskinen som jag haft i 10 år utan att någonsin ha använt den. Kanske jag borde läsa instruktionsboken? Vilket är svårt nu när min läsglasögon är kaputt. Jag funderar på att köpa nya gardiner och de är för långa. Jag behöver lägga upp dem någon decimeter och raksömnad på maskin borde jag väl klara? Väl? Eller? Det krångliga lär bli att får undertråd på spole. Gud, vad jag är tekniskt inkompetent! Jag har inte sytt sedan syslöjden i nian (en basker). Är det okej att ringa syslöjdsfröken Helene så här 28 år senare och ställa frågor? Nä, jag hade aldrig vågat. Hon var aggressiv, slog sönder både saxar och pekpinnar på lektionerna.

Dags hänga tvätt…

||||| 0 I Like It! |||||