Dag: <span>18 december 2015</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

3000 bilder utlagda på Instagram under sex månader. Och +400 följare. Oj, det här trodde jag aldrig i somras. Tänkte att jag kommer aldrig att få ens 100 följare med tanke på att jag nästan bara lägger ut selfies på en fet gubbe, men skägget lockar till sig likasinnade. Men omsättningen är enormt hög. Ett fåtal har blivit… nära och kära. Dessutom tror jag att jag snart har all världens länder representerade (utom Sverige, höll jag på att säga, men så är det). Jag är väldigt glad och tacksam för Instagram. Och att jag får hålla på även på arbetstid (inom rimliga gränser), vilket jag tolkar som en nyfikenhet då man vill att jag berättar om alla människor och kulturer jag kommer i kontakt med. För ibland är det häpnadsväckande. Nej, inte vad folk lägger ut för bilder, men jag pratar ju med människorna bakom bilderna. Och det mina studenter på jobbet ganska snart förstår är att jag har en 15-åring att uppfostra i USA. 😉 Jo, men jag känner mig faktiskt mer som pappa än en nätvän.

Nu kom jag ifrån ämnet. Jag tror jag hade ett ämne. Åtminstone hade jag en tanke innan jag började skriva ovan. Undrar vad som hände med den tanken?

Jo! Instagram gör att jag sover väldigt gott. Jag som alltid haft sömnsvårigheter. Jag sitter med Instagram så länge om kvällarna (efter midnatt) att jag stupar i säng och klockan ringer alltid obarmhärtigt kl. 05. Så jag sover mycket mer strukturerat på det här sättet. Tar jag sovmorgon vaknar jag med huvudvärk/migrän. Lägger jag mig tidigare så översköljs jag av insomnia. Detta betyder att jag aldrig sover mer än max 5 timmar per dygn, oftast 4½ timme. Och det fungerar!

November/december är årets värsta månader på jobbet, så ock i år. Så nu vet jag med säkerhet att bältrosen blossar upp när jag är superstressad. Personalgymmet har fått stått tillbaka några veckor, för jag hinner inte med jobbet. Det är 10-12 timmarsdagar som gäller. Plus att jag årets sista två veckor ska jobba över 40 timmar utöver min normala arbetstid. För att hinna med. För även om delar av mina arbetsuppgifter numera delats ut till 5-6 personer, så visade det sig i förra veckan att de struntat i att utföra jobbet. Alltså kastas allting tillbaka på mig. Diskussioner på jobbet… där jag hävdar arbetsvägran… skäl till uppsägning… inget gehör. Självklart får jag inte ha övertid, utan det blir ledighet (en vecka) i slutet av januari istället. Så frågan är om jag får någon jul? Nja. Vet inte. Jag har ingen aning.

Problemen på jobbet. Efter åratal av vakanser där jag jobbar ihjäl mig, så ska vi nu anställa sex (6!) nya kollegor till mig. Fattar ni? Ser ni sambandet?

||||| 0 I Like It! |||||

Blogg