Den är här nu


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Semesterdag 1. Nu har kollegorna arbetat i tre timmar och ännu har ingen hört av sig till mig. Frågan är – hur länge håller det i sig? Jag minns inte när jag senast var ostörd när jag varit ledig. Jobbet har alltid haft en förmåga att nå mig. Delvis har jag mig själv av skylla, då jag sagt att i nödfall så får de höra av sig. Hellre det än att jag blir överhopade av jobb efter ledighet där jag måste reda upp alla felaktigheter som lätt (genom ett samtal med mig) hade kunnat undvikas.

Det där med att gå in i kaklet. Eftersom det är full rulle på jobbet, så känner jag mig nu väldigt… ”Vad ska jag nu göra?”, då det kommer som en överraskning att jag plötsligt inte har några åtaganden. I går kväll kastade jag ut frågan på Instagram vad jag ska ta mig till under fyra veckors ledighet. Det blev intressant. Som det ser ut nu så verkar det bli en dejt över en öl. Kanske. Om man menar allvar så hoppar jag på allt. Orädd är det sista jag är. Kanske jag får fler erbjudanden? Så länge det är i närområdet så är jag med på allt. Utom nakenbad i insjövatten (gäddor har tänder).

Tre veckor senare så lär ömma modern också dyka upp. Min första semestervecka, hennes sista. Det blir väl en sommar till där vi får pussla med våra semestrar, sedan går hon i pension.

Mitt största misstag denna sommar är att jag tagit fyra veckor sammanhängande semester. Jag har alltid semesterperiod nr 2 då det då är varmare och jag blir sjukskriven om jag arbetar när det är som varmast (kroppsfunktioner ger upp i värme, d.v.s. koordination och känsel). Men jag borde redan under semesterperiod 1 tagit ut halva semesterveckor. Att det inte blev så i år beror främst på att jag arbetat 2 av 3 helger där jag ersatt en semesterledig och en vakant tjänst. I veckorna har jag fått ersätta två semesterlediga. Plus att jag haft mitt eget ordinarie arbete att utföra. Men det har verkligen varit den jävligaste sommaren hittills på jobbet. Både ur mitt perspektiv, men också ur kvarvarande kollegors. Och även om jag nu gått på semester, så är hela hösten inbokad med möten, möten och fler möten. Så – har jag ens förmågan att slappna av nu i fyra veckor?

||||| 0 I Like It! |||||