Hej konsument


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det märks att nätlistor man svarar på nytt efter 10-15 år, inte riktigt är nutidsaktuella. CD-spelare?! Nå, jag besvarar ändå frågorna ännu en gång efter bästa förmåga.

Senaste impulsköp: Även om jag köper något på impuls så är det något jag ändå planerat köpa men kanske inte just då när jag gör det.

Bästa promenad: Väldigt kort inomhus, helst hemma i bostaden. För då behöver jag (oftast) inte gånghjälpmedel.

Favoritdryck: Äppeljuice. Kaffe (hembryggt). Läsk funkar alltid, men jag klarar inte längre enbart köra en sort konstant. Pepsi klarar jag inte alls längre sedan 5-6 år eller nåt. Föredrar faktiskt gammal hederlig sockerdricka.

Äter lyxmiddag på: Jobbet, köper färdigrätt från kyldisken på Pressbyrån. Det är lokalt fiskad och tillagad… fisk. Svindyr (80 kr), men helt underbar. Ugnsbakad torsk (i olika utföranden).

Favoritgata: Nä, hellre grusväg genom en bokskog (som hos mormor i min barndom).

Bästa förfestmusiken: I min ålder; Modern Talking.

Reser helst till: Kan inte svara på det. Mina resor består av arbetsresor genom centrala Göteborg dagligen. Det är ett helvete (tack vare Västlänken med mera).

En bra gå bort-present: Beror på vem som är värd/värdinna. För att vara inkorrekt PK: Till kvinna/bög rödvin. Till straight karl whisky/Fireball/Kraken.

Favoritlyxartikel: Hushållspapper som är extra tjockt och med stora ark. Det enda jag kan tvätta glasögonen med utan att de blir dragna. Lyxigt hushållspapper.

Älsklingsljud: Passerande spårvagnar nattetid när man sover med öppet fönster på sommaren. Väldigt lugnande. Om de inte har hållplatsutropen på (de glömmer ibland stänga av nattetid).

Senaste upptäckt i Stockholm: Jag har inte varit där på elva år. Då upptäckte jag att stadskärnan känns mindre än i Göteborg, samt att ytterområdena är mer vidsträckta och känns separerade från Stockholm.

Favoritgalleri: Lär finns några längre ut mot havsbandet som jag aldrig besökt men är nyfiken på då jag hört om akvareller. Gillar inte skulpturer eller fotografier som ställs ut i galleri. Föredrar målade tavlor, och de helst akvareller.

Tidning jag gillar: Absolut ingen. Jag saknar oberoende journalistik. Så trött på reportrar, vinklade artiklar, stavfel, och all jäkla reklam.

Favvosajt: Nej, inte hemsidor. Jag föredrar appar i mobiltelefonen. Så – favoritapp: Line. För där finns alla mina vänner dygnet runt.

Här bjuder jag mamma på middag: McDonalds. Hon älskar det men vågar inte själv gå in och beställa en meny.

Favoritförort: Jag har inte gillat någon av de förorter jag besökt. Tur jag bor i centrum.

Fikar gärna på: Ett fik?

Favoritbutik: På nätet har jag en favoritbutik. Men bara jag som skägg-member bör beställa där. Lite jobbigt nu med tullarna från USA bara. Sist tog det två dagar att skicka paketet men ytterligare tre månader innan Posten levererade det.

Bästa lunchställe: En smörgås i soffan framför någon bra tv-serie.

Favoritgrönsak: Just nu är jag svag för blandsallad (olika salladssorter som mixas). Så mycket bättre än enbart tråkig isbergssallad.

Favoritfärg: Lila, i rätt nyans.

Favoritmärke: Tja. Jag fick ju en memberpatch för sex månader sedan.

Favoritdjur: Katt.

Världens bästa nu levande regissör: Ingen aning. Så mycket visuella effekter att det inte längre går att säga att något är regisserat.

Stjärna jag vill träffa: Ingen aning.

Favvoskor: Sandalerna på jobbet.

Klädkonto per månad: Cirka 1000 kr tror jag. Kanske mer eftersom jag importköper via USA en hel del.

Modeförebild: Nej. Eller. Jag har en vän som klär sig skitsnyggt då han har sinne för kläder. Inget märkvärdigt, lite åt engelska landsbygdens aristokrati med tweed och högskaftade stövlar. Typ.

Motionerar: Inte speciellt.

Mest överskattade affär: De flesta, skulle jag tro.

Dyraste jag köpt: Min första dator 1996 (IBM) som jag tror gick på omkring 35 000 kr. På 2000-talet måste det vara mina progressiva glasögon på… var det 11 eller 13000 kr de gick på?

Mode jag aldrig vill se igen: Silvertyg.

Favoritprodukt på Systembolaget: Öl, skulle jag tro.

Bästa fyllekäket: Behöver jag aldrig.

Dansar helst till: Mina rörelser kan aldrig misstas för dans.

Senast gnolade: Just don’t say love, say love, say love, say love, no. I have heard that word misused a thousand times before.

James TW/Say love

Senaste fyndet: Jag fyndar aldrig, men brukar få gratisprodukter när jag köper snus. Som sagt – skägget har börjat ge mig gratisprodukter.

Bästa romanen: Många år sedan jag senast läste något.

Bästa diktsamlingen: Usch.

Favoritprodukt på Apoteket: Med tanke på senaste halvåret; allergitabletter.

I min cd-spelare: Jag använder faktiskt mina cd-spelare. För radiofunktionen. Jag lyssnar enbart på Rix FM.

Beställer i baren: Alkoholfri öl eller cola.

Användbar pryl: Allt tekniskt är användbart. Jag släpper aldrig min mobiltelefon.

Dessa vill jag ska svara på ”hej konsument”: Frivilligt. Tar lång tid besvara.

||||| 0 I Like It! |||||