Dag: <span>17 juni 2018</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Arbetshelgen är över och det var en del som skulle utföras. Jag hann det jag hade tänkt. Det känns ändå konstigt att nu vara först ut med att gå på semester på jobbet, även om det bara är för en vecka. Eller, jag har inte semester hela veckan. Huvudsemestern har jag inte på en månad än, men jag behöver nog mjukstarta semestern precis som att jag kommer mjukstarta jobba efter semestern.

Det jag upptäckte i helgen var att jag måste tänka om hur jag lägger upp min sommar. Fler semesterdagar kommer nog att ryka. De arbetsdagar jag har i sommar måste jag vika åt att försöka hålla jobbet flytande efter att de var dumma nog att införa ett nytt datasystem som inte fungerar. Därmed hinner jag inte med mitt eget jobb i sommar, utan måste dra in lite semesterdagar. Fördelen är att jag kan sitta hemma de dagarna och arbeta, för det jag sparar till varje sommar är att uppdatera hemsida och rutindokument. Det kan jag göra hemma.

Också ännu en helg där det varit skäggmys utan att jag kommit loss. Märkligt hur de alltid lyckas pricka in de helger jag arbetar. För så himla ofta jobbar jag ju inte helg. Konspiration! Eller, ibland kan jag komma loss – men då väljer de att träffas där jag inte kan ta mig in (trappor utan hiss). Trots att jag påtalar det ständigt, att ”kom nu ihåg att om ni vill se mig så måste det vara handikappanpassat”. Ingen verkar vilja se mig, förutom att de efteråt alltid undrar varför jag inte kom.

Nu har jag medicinerat dagligen i några månader mot allergi. Påstådd allergi. Verkar inte som jag får uppföljning eller utredning. Medicineringen fungerar, men inte optimalt. Ändå är det stor skillnad jämfört med alla år av besvär som jag inte sökt för.

I övrigt vet jag inte vad jag ska säga om mitt hälsotillstånd. Hela detta år har det varit en återkommande följetong där ständigt nya bekymmer uppdagats. Mystisk bröstsmärta. Mystiska andningsbesvär. Mystisk allergi. Mystisk testikelsmärta. Misstänkt barnsjukdom. Farlig MS-medicinering. Magnetkamera hjärna/ryggmärg. Röntgen lungor. Ultraljud hjärta. Ultraljud testiklar. Spirometri. EKG. Mätning syrgasmättnad (pox). Alltså. MS är walk in the park. MS kan jag förhålla mig till. MS kan jag. Frågan är – varför så mycket och varför just nu? Jag tror att det är på grund av alla dessa problem som jag får jobba hemifrån hur mycket jag vill. Att under ett halvår ha träffat 12 olika läkare är en bedrift (trodde det var 11, men kom ihåg ännu en).

I dag haglade det rejält samtidigt som det åskade. Mitt köksfönster var öppet en liten springa. Hagelskur på 30 sekunder resulterade i att jag fått torka upp i hela köket. Det rann vatten längs innerväggen efter att ett tjockt lager med hagel landat på fönsterbrädan. Krukväxterna behöver inte vattnas efteråt heller. Fönsterlampan vet jag inte om den fungerar längre. Hela köksbordet blev vått. Haglet studsade dessutom igenom köket och ut i hallen. Rejält med hagel; så i GP att man lyckats fotografera vinterlandskapet av hagel innan det omgående smälte bort (det är trots allt sommar).

Sedan i början av maj har vädret varit ytterligheter (underdrift). När får vi samhällsinformation i brevlådan som beskriver väderkatastrofer?

||||| 0 I Like It! |||||

Arkiverat

Kommentarer stängda