Dag: <span>22 juni 2018</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Vad jag gjort midsommarafton? Tja. Sovit och mellan tupplurarna sett ungefär 12 avsnitt Gilmore Girls i dag. Annars har jag gjort verklighet av något som jag inte tror är tillåtet.

Jag har det kämpigt med telefoner på jobbet. Jag har en Dect-telefon men saknar täckning. Jag har också en tjänstemobil som jag fullständigt avskyr. Får jag välja mellan iOS/iPhone och Android, så väljer jag alla gånger en iPhone valfri modell. Får jag inte välja så väljer jag Android – allt utom Samsung! Privat har jag tre aktiva mobiltelefoner, en iPhone 6, en Huawei P9, en väldigt gammal Xperia Sony Ericsson. Inte de senaste modellerna med andra ord, men på jobbet är det rena skandalen! Jag har en Samsung 4S. Den är så gammal att operativsystemet inte längre går att uppdatera då ingen nyare androidversion är komparabel. Alltså kan jag inte koppla ihop min tjänstemobil med jobbets kalender, e-post eller telefonkatalog. Men det jag avskyr med Android och då särskilt med Samsung, är hur värdelösa inställningarna är och hur apparna ser ut.

Självklart har jag påtalat problemet med arbetsgivaren, men tyvärr får jag ingen ny tjänstemobil. Istället vill de att jag inte har någon tjänstemobil alls trots att jag arbetar mycket hemifrån och på språng. Som tjänstemobil hade jag kunnat få en iPhone, men det ges bara till chefer på olika nivåer. Pöbeln får nöja sig någon androidvariant (vet inte om det fortfarande är Samsung), och går mobiltelefonen sönder får man ingen ny då man redan fått en mobiltelefon.

Min lösning i dag var att flytta över SIM-kortet från Samsung till min privata Huawei som kanske är bästa Androiden som finns på marknaden i dag. Det har tagit sin tid, för jag fick rensa lite i min Huawei och kolla så alla inställningar stämmer. Hittills är det en succé. Lyckan att ha en fungerande tjänstemobil är total. Lika skönt är det att slippa Samsung.

Min iPhone 6 är min huvudtelefon som jag använder till allt. Men minnet börjar ta för mycket plats (trots att jag rensar), batteriet laddar ur för fort och mobilen blir väldigt varm att hålla i. Jag vill ha en ny iPhone och det har kommit väldigt många modeller inom både 6-serien, 7, 8 och X. Men priset är mer än vad jag vill ge. Jag fick ett ”erbjudande” om billig iPhone 8 för bara +700 kronor/månad. Nej, aldrig! Så om inte priserna sänks drastiskt inom en mycket snar framtid, så tror jag det ändå blir en ny iPhone men samma modell som jag har i dag. Att livslängden på en mobiltelefon är två år stämmer verkligen vilket är irriterande. Inget fel på telefonen mer än att prestandan och batteriet ger upp.

Och så beställde jag två ny mobilfodral i dag. Jag sliter väldigt på fodralen, de hänger knappt ihop efter ett par månader.

I morgon är det midsommardagen och då ska jag verkligen bli wild and crazy. Jag tänker i stort köra en repris av dagen i dag. Sova. Gilmore Girls. Pilla på mobiltelefonerna. Ska nog avveckla min Xperia och säga upp alla mina Telia-abonnemang som jag inte använder. Tänk, jag har betalat 150 kr/månad i drygt tio år för två mobilnummer jag inte använt. Bara för att det perfekta mobilnummer som jag kan lära mig utantill.

På tal om det. Jag har lyckats lära mig telefonnumret till min Dect-telefon, tog några år. Men tjänstemobilens nummer kan jag inte (vet bara att det börjar på 0700-nånting.

Fast telefon. Jag har fortfarande fast telefon hemma, fast via fibernätet. Påtvingad som gratistjänst till bredbandet. Numret är inte listat någonstans och jag vet inte vad det är. Jag är glad jag kan mitt privata mobilnummer, för det är det enda jag använder. Hm. Undrar vad det står på hitta.se? Jag tror jag tog bort några av de nummer jag inte använder men fortfarande har. Ringer man på mina gamla mobilnummer händer ingenting, för jag har inte satt in de SIM-korten i någon telefon.

Uppdatering 10 minuter senare: Hitta.se har rätt telefonnummer till mig. Eniro.se har fel telefonnummer till mig.

||||| 0 I Like It! |||||

Arkiverat

Kommentarer stängda