Vecka 26…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Dryg, tråkig och ensam midsommar har passerat. Dags att blicka framåt och veckan som kommer. Tre arbetsdagar kommande vecka plus en semesterdag. Det bästa med måndag är att det åter är öppet i snusbutiken. Inte för att jag behöver snus, men kanske jag då impulsköper jordgubbar i fruktaffären bredvid snusbutiken. Det beror på hur jordgubbarna ser ut och hur mycket de kostar. För min del blev det inga jordgubbar i midsommar eftersom priset gått från 25 till 52 kronor litern. Nej, till det priset ska de vara doppade i rent guld.

Arbetsdagarna. Jag kommer smita en stund och gå på mitt läkarbesök jag skulle haft för tre månader sedan. Läkarbesöket jag fått tjata mig till trots att det är så viktigt med sexmånadersuppföljning efter insatt behandling. Samtidigt ska jag ge doktorn uppdraget från min tandläkare att ansöka om avgiftsbefrielse via Socialstyrelsen. Eller. Det är ingen avgiftsbefrielse, utan man vill att jag ska betala sjukvårdsavgift hos tandläkaren. Med kronisk sjukdom går det ansöka om att betala normal sjukvårdsavgift hos tandläkaren. Lite konstigt är det, eftersom jag aldrig har någon karies. Men tänderna går sönder genom gamla lagningar från 70-/80-talen, samt att MS-medicinering skadar tänderna i förlängningen (emaljen försvinner, gör tänderna sköra).

Vad ska jag hinna på jobbet? Tja, nästa helg gör mig lite nervös, eftersom jag mer eller mindre blivit beordrad träda in i min gamla roll att skriva journaler akut. Det är väl ett år sedan sist? Förmodligen har inget ändrats, men kanske jag är lite ringrostig? Nå, det som jag ser som problematiskt är att personalen inte känner mig. Jag hoppas jag slipper ta kontakt med dem. Gillar inte snorkiga nykomlingar som undrar vem jag är efter att ha arbetat på samma arbetsplats i +18 år. De är väldigt nedlåtande och ifrågasättande. Jag brukar kommentera det med ”jag arbetar här” för att sedan totalt ignorera dem.

Annars är det väl panik som vanligt på jobbet i övrigt i veckan. Jag hade trott att jag skulle få två arbetsdagar med eget jobb, men det har kokats ner till en halv dag. En halv dag får jag arbeta på distans hemifrån, vilket var oplanerat och begränsar mig i vad jag kan göra rent praktiskt (kan inte göra utskrifter hemma). Resten blir ett akut möte mitt i sommaren (semesterperiod 1 börjar måndag för många) efter att jag anmält problemet med nya datasystemet som infördes. Konsekvenserna är så pass allvarliga att man nu sammankallar nyckelpersoner och drabbade. Jag är både nyckelperson och drabbad. Detta kan bli spännande, för jag är inte nådig. Jag ingjuter respekt. Hoppas jag.

Veckan känns väldigt inrutad av måsten. Nästa söndag blir min vilodag.

||||| 0 I Like It! |||||