Inför dator nr 5


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Jag går i datortankar. Det börjar bli hög tid att köpa ny dator. Så sa jag förra året också och det lär dröja till slutet av året innan jag kommer till skott. Det finns nämligen några saker som får mig att tveka. Microsofts nya operativsystem har fortfarande många barnsjukdomar att komma till rätta med. Och jag vet inte vilken prisklass jag ska lägga mig på för att få en bra dator. Trots allt är jag nöjd med den jag har, även om den börjar bli stenålders (Compaq, bärbar, sex år gammal).

Vad vill jag ha ut av en dator? Tja, inget märkvärdigt. Jag spelar inte spel och då krävs inte så mycket. Det som däremot är väsentligt är att den är tyst. Har man tinnitus så kan fläktljudet reta en till vansinne. Självklart vill jag ha ännu en bärbar dator och då bryr jag mig inte så mycket om bildskärmar och så vidare, då jag använder den bärbara som stationär dator. Jag kopplar till extern skärm, tangentbord och mus, men vill ah friheten att kunna frikoppla datorn och ta med mig den. Det kan jag inte göra med nuvarande bärbara dator. Den är av ett tröskverks storlek och lika tung.

För drygt ett år sedan såg jag en ”stöttest” med bärbara datorer. De flesta tål inte stötar (inte elektriska, jag menar när man slår till datorn) och det är väl oundvikligt för en bärbar? Okej, tunn och stötsäker. Där har vi mina krav. Men jag vet inte vad jag letar efter då prismässigt och vilken tillverkare. Förslag och tips?

||||| 0 I Like It! |||||