Än slant han hit…


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

I går var det dessutom 20 år sedan jag tog körkort. Jag som bilförare är nog ingen höjdare. För det första har jag inte rattat en bil på 15 år, för det andra körde jag inte särskilt mycket innan dess heller, och för det tredje så var det kämpigt även under den tid jag tog körlektioner.

Det tog mig sex månader med körlektioner innan jag fick köra upp. Körskolan tillät mig inte. Men när jag väl gjorde det så fick jag körkortet direkt. I dag har jag rotat lite i klädkammaren och snubblade över en lapp där jag skrivit att jag totalt fick betala 5 890 kronor, vilket var mycket pengar. Jag fick ta mycket körlektioner då jag inte fick (de vägrade – livrädda) köra privat med mina föräldrar.

Så det var under fem år jag var bilförare. Jag hade bil men körde aldrig. Okej, jag körde tre gånger. En gång till gymnasiet, en gång till mitt jobb och en gång till tandläkaren. That’s it! Jaja… jag körde några gånger till men då hade jag min far också i bilen. För han övertog bilen och jag fick låna den om vi körde på utflykt tillsammans på Österlen. Det hände väl ett par tre gånger varje år, under dessa fem år. Sedan var det dags för mig att köpa ny bil men det blev ju inte så lyckat. Jag fick köra en gång efter jag hade köpt den, sedan föll en brinnande ladugård över den. Efter det har jag inte kört en meter. Mest för att jag inte haft tillgång till någon bil.

Jag får lov att köra bil. Min ms sätter inte hinder för det, men jag undviker av två ms-relaterade anledningar. Syn och reaktion. Nedsatta men acceptabla. Det är till och med så att flärdtjänsten erbjuder mig att genom FK skaffa en bil, men jag har inte råd. Anser dessutom att jag inte bör börja köra efter 15 år. Mer med tanke på andras säkerhet. Men det känns ändå bra att ha körkort, för kniper det så kan jag köra. Trots allt har jag redan fått stopp på skenande taxibilar när chaufförerna hoppat ut i backe utan att dra till handbromsen. Trafikreglerna, som jag väl till viss del fortfarande minns, har gjort att jag förhindrat en del olyckor. De gånger jag inte sagt eller gjort något så har vi mycket riktigt också krockat. Taxichaufförer är inte alla gånger de bästa att framföra en bil.

Tjugo år. Det betyder att jag varit myndig i lika många år. Coolt. Jag är medelålders.

||||| 0 I Like It! |||||