Kompetens och effektivitet


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Kanske det fungerar om jag neutralt återger fakta?

För ett och ett halvt år sedan byttes alla datorer ut på jobbet. Redan från början krånglade min dator genom att ge felmeddelanden på löpande band, men bara att klicka förbi. Vissa program brukade låsa sig varvid inga program alls gick att använda, starta eller stänga. Lösningen var att med muspekaren klicka ihärdigt tills programmet kraschade. Sedan var det bara att starta om programmet.

Så här har det varit 5-10 gånger per dag i 1½ år. Jag tröttnade, så jag felanmälde eländet. Men jag var tvungen att felanmäla varje program för sig till vederbörande ansvarig för just det programmet. Att anmäla datorn som helhet gick inte. Så förra veckan började person 1 forska på datorn. Utan att nå någon lösning eller förklaring. Då tog person 2 över och kontrollerade min dator. Utan att nå någon lösning eller förklaring. Då tog person 3 över och kontrollerade min dator. Utan att nå någon lösning eller förklaring, men kom ändå fram till att hela datorn skulle felanmälas.

Så när jag var ledig i fredags försvann min dator utan förvarning. Jag visste inte om detta, men den togs för att formateras inför ominstallation, men skulle vara tillbaka senast i måndags eftermiddag. Det var den inte, så i tisdags efterlyste jag den. Supporten (person 4) visste inget om min dator. Men efter någon timme dök teknikern (person 5) upp med min dator, installerade den och sa att allt nu var okej. Jag provkörde och upptäckte att min skrivarkoppling var borta vilket bara en administratör har rätt att lägga till. Därför fick jag ringa person 7 för att få detta åtgärdat, men fjärrstyrningen från supporten fungerade inte så en tekniker skulle skickas ut. Då upptäckte jag att samma programkraschar fortfarande inträffade trots omformatering och ominstallation. Alltså ringde jag supporten (person 8) som skulle anmäla det till tekniker. Då kom person 9 för att installera skrivaren men vände när han såg att datorn fortfarande var trasig.

En stund senare kom person 5 upp med person 10 för att se om jag ljög, för datorn skulle ju nu vara i toppform. Jag visade och de häpnade över att jag hade rätt. Person 10 skulle därför efter min arbetstid i går fjärrstyra datorn för att kolla vad som egentligen var problemet. Så i går kväll fick jag ett mejl om att alla programkrascher var ett normaltillstånd som man får leva med.

Jaja, så då återstod bara skrivaren som fortfarande inte var kopplad. Åter ett samtal med supporten (person 11) som fjärrstyrde datorn men inte kunde koppla drivrutinerna då teknikerna raderat dem på servern. Nytt meddelande till tekniker om att omgående installera min skrivare.

Kom de? Nej, jag har suttit hela dagen och åter studerat innertakets struktur. Okej, lite har jag försökt jobba men datorn kraschar även där det inte är ”normaltillstånd”.

Jag har ingen aning om vad nästa steg blir. Följetången är igång. Och jag vet inte om jag kunde vara så neutral. För ingen tror väl att jag med glädje berättar hur det går till inom vården? Elva personer och ingen har ännu kunnat fixa en fungerande och felfri dator åt mig.

Tja, även om jag inte kan jobba så får jag ju ändå lön. Det enda som egentligen irriterar mig är att man tog datorn utan förvarning och raderade alla mina specialfiler som jag lagt ner timmar på att skapa. Säkerhetskopior? Njae… Jag hann aldrig…

||||| 0 I Like It! |||||