I väntan på något gott


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Tredje dygnet min mobiltelefon inte fungerar. Ny anmälan är gjord. Jag vågar inte åka flärdtjänst utan en fungerande mobiltelefon. Snart säger jag upp bekantskapen med Tele2/Comviq. Telia var lika urusla. Telenor är bondfångare. Vad återstår då när man inte vill ha kontantkort?

Nu har jag beställt ny dator. Och lite annat. Det tar väl en vecka innan jag får det.

Egentligen blir jag skräckslagen inför varje datorbyte jag gör. Det blir min femte dator på 12 år. Det hemska är att föra över allt till nya datorn, mejladresser, webbfavoriter, dokument, program, o.s.v. Och att få Internet att fungera med uppkoppling till ny dator. Kanske en obefogad rädsla då jag klarat det tidigare även om allt totalt sett tar tid. Och att lära sig en ny dators funktioner. En fördel är att jag har portabel hårddisk, så det blir lätt att föra över det mesta.

Nuvarande dator är en laptop som jag köpte 2002 genom jobbet. Det tog ett år innan jag vågade använda den. Datorn stod nerpackad i originalkartong i ett år. Förändring är svårt. Datorn tidigare var en stationär som fungerade (fungerar) optimalt men där jag tröttnade på datorfläktens tjutande. Då plockade jag fram den oanvända bärbara istället för att öppna den stationär för att åtgärda fläkten.

Men jag tycker inte om stationär dator längre. Det är så 90-tal. Trenden är annars att bärbara åter tappar i intresse till förmån av stationära p.g.a. tillverkningskostnaderna och den sviktande världsekonomin. Dollarkursen gör också att bärbara datorer kommer att bli betydligt dyrare efter årsskiftet. Om man ska lita på dessa prognoser vet jag inte, men det var ändå läge för mig att köpa nytt efter sex år. Datorn börjar bli sliten. Rejält sliten.

Dessutom är min nuvarande bärbara dator inte särskilt bärbar. Dels är den gammal, tung och klumpig, men jag har också ”bundit upp” den genom att använda extern skärm, externt tangentbord, extern mus, externa högtalare, extern hårddisk och fast internetuppkoppling. Hur jag gör med nya datorn vet jag inte riktigt än. Funderar lite på trådlöst Internet vilket är ganska löjligt då jag bor i en liten lägenhet där kabeln når runt i alla rum.

Nya datorn. Den väger ovanligt mycket för en ny dator, cirka 4 kg. Anledningen till att jag valde den? 4 Mb internminne. Tja, det var väl det. Det blev en Asus M70SR för 9 404 kr. Den prisklassen är väl i ett mellanläge men det är ändå en värstingdator (enligt mig åtminstone).

||||| 0 I Like It! |||||