Jobbdröm


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Drömmar brukar vara för pinsamma att återge. Men de betyder ändå någonting. Ibland åtminstone. Nattens dröm var väldigt specifik.

Det händer inte så ofta, men jag drömde att jag var tillbaka på min förra arbetsplats (1992-2000), men att det var i dag, nutid. Så mycket hade förändrats, så många av de jag kände hade slutat/pensionerats.

Och så är det. Hade jag åkt tillbaka till Kristianstad efter 13 år och återinträtt i min tidigare tjänst, så skulle inte mycket vara igenkänningsbart. Min dröm var en utrönande dröm. 1) Vill jag tillbaka till mitt gamla jobb? 2) Vill jag stanna kvar i Göteborg på nuvarande tjänst? 3) Vad hände med alla de jag kände och jobbade med för 13 år sedan?

Mitt medvetna jag vet svaren, så jag vet egentligen inte varför jag hade den här drömmen. Kanske det handlade om nostalgi. Jag saknar faktiskt hur det var då.

Nej, jag vill inte flytta tillbaka till Kristianstad bara för att jobba där. Och jag vill inte tillbaka till Kristianstad heller av andra anledningar. Visst, det känns lite jobbigt att bo så långt ifrån när man åldras, men jag känner mig fortfarande sviken eller hur jag ska beskriva det. Där finns en mentalitet som jag inte kan relatera till.

Jo, nog vill jag stanna kvar där jag är i Göteborg. Det är fortfarande spännande, men där är också en osäkerhet i hur det hela utvecklas. Här är så mycket förändring på gång att jag inte riktigt vet hur det involverar mig i förlängningen.

Jag vet väl på ett ungefär vad som hände med de jag jobbade tillsammans med förr. Trots allt var jag och hälsade på för sju år sedan, eller nåt. Och några träffar jag på nationella konferenser. Samt att jag har lite koll via Facebook. Men helt klart är att min tidigare arbetsplats förändrats, både i organisation/ledning och i vilka som fortfarande jobbar kvar. Men jag glömmer inte det vi hade.

En annan frågeställning jag hade i drömmen, var om jag inte kunde ha två arbetsplatser, både i Kristianstad och i Göteborg. För jag har band till båda arbetsplatserna, även om jag inte varit på den ena under nu väldigt många år. Svaret är naturligtvis att jag måste välja och att jag aldrig kan återvända till hur det såg ut för 13 år sedan då saker och ting förändras.

Jag är nu igenom halva min sjukskrivning. Kan det vara så att jag börjar sakna jobbet och då börjar tänka i ovan banor? Men jag gillade drömmen. Den var nyfiken och lustfylld. Men bara en dröm…

||||| 0 I Like It! |||||