Dag: <span>6 december 2013</span>


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/jontas.com/public_html/wp-content/plugins/kk-i-like-it/kkDataBase.class.php on line 107

Det stora samtalsämnet i dag verkar vara någon typ av väderhändelse. Vissa hade den också som ursäkt att inte ta sig till jobbet i dag. Tre var riktigt blåsta, eller hur det nu var.

Men jag märkte som vanligt ingenting. Åtminstone inget som skulle höja pulsen på mig. I går kväll höll lamporna på att slockna vid flera tillfällen, men inget hände. Det blåste lite, det snöade lite, det åskade lite. Samtidigt. Men eftersom elen inte försvann så tyckte jag inte det var något märkvärdigt. Dessutom verkade det inte så allvarligt eftersom man som vanligt nattetid höll på att byta spårvagnsrälsen utanför. Liksom – hur allvarligt kan det vara när man i ”snöorkan” kan gräva och lägga ny räls nattetid? I dag fick jag veta att det blåste 37 sekundmeter i natt. Att folk varit livrädda och inte vågat/kunnat sova. Å ja’ lixom ba’, va?

Dagen har innehållit väldigt mycket information (okej, skvaller). Eller omvärldsbevakning om man så vill. Som detta med vädret jag inte reagerat på. Eller att min urmakare slagit igen verksamheten nu  när mitt armbandsur gått sönder (jag tycker det är fruktansvärt opraktiskt att ha mobilen som klocka – ständigt fiska fram mobilen och tända skärmen, släcka skärmen, stoppa undan mobilen, repeat i det oändliga).

Helgen är som vanligt ett oskrivet blad. Om jag nu inte… fortsätter med det jag påbörjade med under kvällen… tömmer klädkammaren… för att sortera. Klädkammaren har inga kläder, utan är en skräpkammare där jag arkiverar både eventuella sopor (inte så illa som det låter) och sådant som ”kan vara bra att ha”. Jag kom inte så långt ikväll eftersom jag fann en pärm där det stod ”arbete” på ryggen. Där hittade jag mitt nuvarande anställningsbevis. Intressant att se att under dessa åren har ingångslöngen höjts med 4000 kr, men min lön med 10000 kr. Det är en låg löneutveckling. Särskilt för nyanställda. Jag hoppas på att kanske hinna komma lite längre i skräpkammaren i helgen utan att fastna i värdelöst vetande.

Nu återstår sex arbetsdagar innan jag går på lååångledigt i en månad. Det är stressande. Enormt stressande. Så att jag håller på att kollapsa av utmattning. Så här är det varje december då där är så mycket ekonomiska deadlines på jobbet innan årsskifte. Det är egentligen ett delat ansvar, men det visar sig alltid att ingen tar ansvar. Utan jag får i panik hoppa in och fiska hem några X antal 100000 kr innan de försvinner ut i intet nyårsafton. Därför är det så olämpligt att alla, inklusive jag, måste ta semester över jul och nyår. Att ha kalenderåret som brytpunkt är inte genomtänkt. Och jag känner mig i år extra stressad över att behöva tvingas till långledigt. Därför måste jag arbeta även under min semester, men bara inofficiellt. Schematekniskt görs något så det ser ut som om jag har semester trots att jag sitter och sliter på jobbet. Jag är kritisk. För det är fjantigt på så många plan. Tvungen ta semester. Men tvungen att jobba. Båda sakerna ska jag göra samtidigt.

Om jag själv hade fått bestämma upplägget? Jag behöver ledigt, men inte så lång tid. Är jag ledig fyra dagar i sträck så är det tillräckligt för mig. Men det där med att allting verkar avhängigt på mig vad gäller ekonomi… Det gör mig mest arg, för det är ”sista sekunden-lösning” då andra inte gjort sitt arbete löpande under året. Anledningen till det tror jag beror på att man stött på ett problem som man inte kunnat lösa utan bara låtit vara. Därför är det så mycket svårare i efterhand att försöka fixa upp andras problem. Men jag gör det.

Tänk om jag hade hunnit fixa alla lösa trådar under mina kvarvarande sex dagar innan ledighet? Tyvärr. Det är för mycket år kvar efter jag påbörjat min ledighet (därför går jag in nyåret när jag har semester). Och de dagar jag har kvar innan jul är fullsmockade med möten. Viktiga möten. Väldigt mycket annat måste fixas där jag är involverad och dessa möten måste vi ha innan jag går på ledigt. För när jag sedan åter är i tjänst är jag fullbokad med andra arbetsuppgifter under januari till april. Fyra månader där mina ordinarie arbetsuppgifter bara läggs på hög och växer tills jag är åter. Det. Är stressande.

||||| 0 I Like It! |||||

Blogg

Kommentarer stängda